• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Adana`da Bayanlara Özel Hac Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`dan bu yıl kutsal topraklara gidecek olan Bayan hacı adayları Sabancı Merkez Camiinde verilen seminere, Adana İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Adana İl Sağlık Müdürlüğü`nden Dr. Seval Urun, Hac ve Umre Şefi Şaban Yıldırım ve hacı adayları katıldı.
 
Adana İl Sağlık Müdürlüğü`nden Dr Seval Urun, sağlıkla ilgili konulardaki sunumunda, "Hiç alışmamış olduğumuz çok farklı bir mekân ve iklimde, dünyanın her tarafından gelen Müslüman kardeşlerinizle çok kalabalık ortamlarda bir arada bulunacaksınız. İbadetin gereği olarak her zamankinden daha fazla gayret sarf etmemiz, daha çok yorulmamız gerekebilecek. Zorlu ibadeti başarıyla tamamlayabilmek için sağlınızın çok iyi olması gerekmektedir Zaten başka hastalığınız da varsa bu daha da önem kazanmaktadır" dedi.
 
Kadının hac ibadetini bilinçli ve huzurlu bir şekilde eda edebilmesi için, hac öncesi düzenlenen seminerlere katılmasının önemini ifade eden Urun, hac ibadeti yapılırken bayanları ilgilendiren hususlarda bilgi vererek, Medine`de kadınların mescide giriş biçimleri ve Ravza ziyaretleri hakkında bilgilendirdi.

Hacı adaylarını bilgilendirme konuşmasını şu şekilde sürdüren Dr. Seval Urun, "Siz değerli hacı adaylarımıza, DİB tarafından görevlendirilen hac sağlık ekibimiz, kutsal mekânlarda sağlık hizmeti verecektir. Ayrıca bu hizmetler tedaviye yöneliktir. Hedefi "önce hasta olmamak" olan Koruyucu Hekimlik kısmı ise, burada anlatacaklarımız ile bizzat sizin tarafınızdan sağlanacaktır. Kutsal topraklarda yapacaklarımızı maddeler halinde özetlersek;
 
1 - Raporunuz yoksa sürekli kullandığınız ilaçlar için, tek uzman hekim tarafından kolayca verilen "ilaç kullanım raporu" alınız ve 3 aylık ilacınızı yazdırınız.
 
2 - Kalabalık ortamlarda maske kullanınız. Hapşırma ve ya öksürme sırasında ağız ve burnunuzu mendil ile yoksa elinizle kapatınız.
 
3 - Çorap giyiniz ve her gün değiştiriniz. Ortopedik terlik ve ayakkabı kullanınız ve çorapsız giymeyiniz.
 
4 - Dış ortamlarda şemsiye veya şapka / takke ve güneş gözlüğü kullanınız.
 
5 - Diş proteziniz varsa, gece çıkardığınızda açıkta bırakmayınız ve kapalı kaplarda saklayınız.
 
6 - Arafat ve Mina kırsal alan olup, normal Sağlık hizmeti ve ilaç verilememektedir. Sadece acil ve ciddi vakalara müdahale edilebilmektedir. İlaç ve diğer tedariklerinizi Arafat`a çıkmadan evvel görünüz.
 
7 - Seccadenizi katlarken rulo yapmayınız, üst yüzünü karşı karşıya gelip içte kalacak şekilde katlayınız. Poşetine yerleştirip çantanıza koyunuz" şeklinde konuştu.
 
Genelde karşılıklı soru cevap şeklinde geçen seminerde, kutsal topraklara gidecek olan bayanların bazen gözyaşlarına hâkim olamadıkları da gözlerden kaçmadı. (Mustafa Çiçek - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir