• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
 Başbakan 5 Günde 3 Ülkeye Ziyaret Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Ukrayna ve Bosna Hersek`i ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan, 11-15 Eylül tarihleri arasında 5 günde 3 ülkede toplam 5 şehirde temaslarda bulunacak.

Erdoğan, ilk olarak yarın Azerbaycan`ın turistik şehri Qebele`ye gidecek. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`le iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantılarına başkanlık edecek.

Erdoğan, Azerbaycan`da iki ülke arasında enerji alanındaki işbirliğini artırmaya yönelik temaslarda bulunacak.

TANAP`A BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Başbakan Erdoğan`ın Azerbaycan ziyaretinin en önemli gündem başlıkları arasında TANAP projesi geliyor. Geçtiğimiz haziran ayında İstanbul`da Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev`in şahitliğinde iki ülkenin enerji bakanlarının imza koyduğu Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Azerbaycan gazının Avrupa`ya taşınmasını içeriyor.

Başbakan Erdoğan`ın turistik şehir Qebele`deki resmi temaslarının ardından Azerbaycan`daki ikinci durağı tarihi Şeki olacak.

Azerbaycan milli mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alan tarihi sarayların yer aldığı Şeki`de incelemelerde bulunacak olan Erdoğan, daha sonra Ukrayna`nın başkenti Kiev`e geçecek.

Erdoğan, Kiev`de de Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısına katılacak. Erdoğan daha sonra Kırım Özerk Bölgesi`ndeki Yalta`da temaslarda bulunup, gezisinin son durağı olan Bosna Hersek Cumhuriyeti`ne geçecek. Başbakan Erdoğan, 15 Eylül günü yurda dönecek.

(AA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir