• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BATMAN - Batman Hasankeyf yolu üzerinde bulunan Dirpey Tulum, Peynir ve Süt ürünleri fabrikası Güneydoğu`da bir ilk defa tulum peynirini üretiyor.
 
Fabrika sahibi İsmail Direk, yaklaşık 2 yıldır tulum peynir işini yaptığını belirterek, Güneydoğu`da sadece Batman`da ilk defa tulum peynir üretimi yaptıklarını kaydetti.
 
Fabrikanın 450 metrekare üzerinde kapalı alanda kurulduğunu, 3 soğuk hava deposunun ve sigortalı 15 işçi çalıştırdığını belirterek, "Aylık 300 ton süt alımı yapıyoruz. Günlük tulum peynir ise 1 buçuk ton üretiyoruz. Şuan tulum peynirimizi Kayseri, Malatya, Ankara ve İstanbul iline gönderiyoruz. Oradaki insanlar çok tulum peyniri yedikleri için en fazla oralara satış yapıyoruz. Güneydoğu`daki insanlarımız en çok salamura peyniri yedikleri için başka peynirlere alışmamışlar" dedi.
 
Kısaca nasıl tulum peynir işine girdiğini anlatan Direk, "Erzincan`a gitmiştim ve orada tulum peyniri yedim. Çok hoşuma gittiği için peynir hakkında araştırma yapıp fabrikasını gezdim. O günden sonra kafama koydum bu iş neden Batman`da da olmasın dedim. Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne giderek müracaatta bulunarak, böyle bir tesis kuracağımı söyledim. 5. etap projesine müracaat edince benim projem onaylandı ve hemen işe başladım. Çok şükür bu iki yıldan beri fabrikam güzel işliyor" ifadelerini kullandı.
 
Batmanlılara çağrıda bulunan Direk, "Batmanlı vatandaşlarım bu peyniri tatsınlar. Benim amacım bu bölgeye istihdam sağlamaktır. Şimdilik 15 kişi çalıştırıyorum ve ne kadar destek sağlanırsa çok daha fazla işçi çalıştıracağım. Kaliteli üretim yaptığım için Malatya Belediyesi Başkanlığından plaket aldım" şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)