• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Seçmeli Ders Seçimi İçin Süre Uzatılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Eğitim Bir- Sen Nusaybin Temsilcisi Abduselam Demir, öğrenci velilerinin, 12 Eylüle kadar mutlaka çocuklarının Kur`an-ı Kerim ve siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilmesi için okullara dilekçe vermeleri gerektiği uyarısında bulundu.
 
4+4+4 yeni eğitim sisteminde 5. 9. sınıfların ders sayısının arttırıldığını hatırlatan Demir, "5. sınıflar 36 ders 9. sınıflar ise 37 ders işleyecek ve seçmeli dersler getirildi. Bu seçmeli dersler arasında Kur`an-ı kerim, siyer, temel dini bilgiler ve Kürtçe dersleri yer almakta. Ancak ayın 12`sinde seçmeli dersleri seçme süresi bitiyor. Çocukları 5. ve 9. Sınıfa gidecek olan ve Kuran`ı Kerim ve siyer derslerini seçmek isteyen velilerimizin ayın 12`sine kadar mutlaka çocuklarının okuduğu okullara seçmeli ders olarak Kur`an-ı Kerim, Peygamberimizin ve hayatı temel dini bilgiler seçmeli dersleri seçiyorum diye dilekçe vermeleri gerekir. Eğer dilekçe verilmezse okullar bu seçmeli dersleri açmayabilir" uyarısında bulundu.
 
Duyarlı Tüm Müslümanların Bu Süreyi Doğru Kullanmaları Gerekir
Duyarlı Müslümanların bu kısacık süreyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Demir; "Mütedeyyin ve inançlı insanların bu konuda hassas davranarak mutlaka ayın 12`sine kadar okullara dilekçe vermeleri gerekir. Her okulda 10 dilekçe verilse bu seçmeli dersler için sınıf açılacak ve bu dersler verilecek. Aksi takdirde 10 dilekçe verilmezse öğrencilerin istemediği seçmeli dersler görebilir. Bunun için duyarlı velilerimizin zaman kaybetmeden dilekçe vermeli gerekir." dedi.
 
Gerekli Bilgilendirme Yapılmadı
Velilere seçmeli ders konusunda gerekli bilgilendirme yapılmadığını belirten Demir: "İki gün önce genelge çıktı bu dersler seçmeli ders olarak seçilebilir. Zaman çok dardır bu konuda yeterli bilgilendirme yapılmamıştır. Süre darlığından dolayı vatandaşlarımız çok bilgi sahibi değildir. Duyarlı Müslümanların bu konuda hassas davranarak dilekçelerini vermeleri gerekir aksi takdirde bu dersler açılmaz ve yazık olur. Kuran-ı Kerim ve Siyer dersleri yerine başka dersler seçmek zorunda kalırlar" diye konuştu.
 
Süre Uzatılmalı
Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce- Der ) yetkililerinden Metin Kardaş da; Kur`an ve siyer derslerinin seçmeli dersler arasına alınmasının sevindirici bir girişim olduğunu ancak seçmeli derslerin seçme süresi yetersiz olduğnu belirtti. Bu konuda vatandaşların yeterince aydınlatılmadığına dikkat çeken Kardaş, "Gerek sivil toplum kuruluşları gerekte bu konuyla yakından ilgilenen bire bir alakadar olan Diyanet teşkilatı da yeterince aydınlatmadı bu konuyu. Bu vesileyle bu sürenin uzatılması gerekmektedir ki, vatandaşlardan gelen isteklerde sürenin uzatılmasına yöneliktir" dedi.
 
Art İnsanlar Velilere Konu Hakkında Hiç Bir Şey Söylemeyebilir
Süre uzatılıp vatandaşlar yeterince aydınlatılmazsa art niyetli bazı okul idarecilerinin, kayıt esnasında velilere bu konu hakkında bir şey söylemeyebileceği uyarısında bulunan Kardaş, " Bu art niyetli kişiler, veli bana böyle bir şey sormadı ya da benim görevim kayıt yapmak gibisinden bahanelerin ardına saklanırlar. Bu vesileyle seçmeli derslerin seçme süresinin uzatılmasından yanayız. Gerek sivil toplum kuruşları, gerekse de vatandaşların bu konu üzerinde sıkı sıkıya durması gerekir bu kaçırılmayacak bir fırsattır" şeklinde konuştu.
 
"Çocuklarımız Bu Güne Kadar Laik Sisteme Göre Yetiştirildi"
Çocukların bu güne kadar laik sisteme göre yetiştirildiğini söyleyen Kardaş: "Hepimizce malumdur ki, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana laik sisteme göre çocuklarımızı yetiştiriyor. Eğer bu süre uzatılmaz ve vatandaşlar yeterince bilgilendirilmese bu hepimiz için bir kayıp anlamına gelir" dedi.
 
Bu Konu Oldu Bittiye Getirilmek İsteniyor
Sürenin az olduğunu ve bu seçmeli dersler için atamalar yapılması gerektiğini söyleyen Metin Kardaş: "Yetkililerin özellikle de, mütedeyyin geçinen sivil toplum kuruluşlarının ve velilerin çocuklarını bu konuda İslam`a teşvik etmeleri ve bu konu üzerinde bizzat durmaları gerekmektedir. Eğer vatandaşlar bu konunun üzerinde gereğince durmazlarsa Milli Eğitim Bakanlığı da bu konu için atamalar yapmaz. Böylece Kur`an-ı kerim ve siyer derslerinin seçmeli hale gelmesinin bir faydası kalmaz. Madem bu dersler seçmeli derslerin arasına alındı bu dersleri seçme süresinin de yeterli olması gerekir ki, bir faydası olsun, vatandaşlar bu konuda bilinçlensin, aydınlansın. Bu konu oldubittiye getirilmek isteniyor seçmeli dersleri seçme süresi azdır ve yetersizdir" diyerek sürenin uzatılmasını istedi. (Halil Akbalık - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir