• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Hizmet Aşkı Yoksulların Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Onlar, Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar, ellerine herhangi bir yardım malzemesi ulaşır ulaşmaz, kendilerine bir yardım talebi geldiği zaman veya kendi tespitleri sonucu buldukları bir ihtiyaç sahibine hemen yardımda bulunuyorlar. Onlardan pek çoğu sırf bu insani faaliyetlerinden dolayı yalan, ihbar ve iftiralar üzerine baskına uğradı. Baskınlar sonucu tutuklandılar ve çarptırılabilecek en ağır cezalara çarptırıldılar. Bahse konu kurum ve kişiler, İslami Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ve onlara gönül vermiş üye ve gönüllüleri olan Müslümanlar.

KIŞIN YAĞMUR VE SOĞUĞUNDAN KURTARDILAR

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmada her türlü imkanını seferber eden Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi, Manisa`da ikamet eden mağdur Uygur ailesine sahip çıkarak, çökmekte olan evlerini tadilattan geçirdi. Abdulkerim ve Fatma Uygur çifti Çağrı TV`de yayınlanan `Umut Kapısı` programını izledikten sonra Mustazaflar Cemiyeti `ni arayarak çatılarının çökmek üzere olduğunu, ekonomik imkânsızlıklardan dolayı yaptırma güçlerinin olmadığını belirterek, kendilerine yardım edilmesi talebinde bulundular. Bunun üzerine Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, İzmir Şubesi`ne bilgi vererek mağdur aile ile ilgilenmelerini istedi. Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi yardım komisyonu ve Manisa`daki cemiyet gönüllüleri de mağdur aile ile irtibata geçerek ailenin çökmekte olan evlerini tamamıyla yeniledi. Kış aylarına girmeden evleri onarılan aile, Mustazaflar Cemiyeti ve gönüllülerine teşekkür eti.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Aile reisi Abdulkerim Uygur, "Ben kronik bir rahatsızlığım sebebiyle çalışacak durumda değilim, eşim ev hanımı, iki küçük erkek çocuğum var onlar da çalışacak yaşta değiller. Çatımız onarıldı, Allah emeği geçen hayır sahiplerinden razı olsun. Bizi kışın soğuk ve yağmurundan kurtaran Mustazaflar Cemiyeti gönüllülerine ve hayırseverlere minnettarız" dedi. Bir ailenin daha mağduriyetini gidermenin sevincini yaşadıklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi Başkanı Cemil Genç de, "Mustazaflar Cemiyeti olarak ihtiyaç sahibi insanlarla hayırseverler arasında köprü olmanın sevinci içerisindeyiz. İnşallah cemiyet olarak bu gibi sosyal faaliyetlerimizi sürdürüp mağdur insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ÜMMET DER 30 AİLEYE GIDA YARDIMINDA BULUNDU

Öte yandan diğer İslami STK’lar da yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde faaliyet yürüten Ümmet-Der, ihtiyaç sahibi 30 aileye gıda yardımında bulundu. Fakir ile zenginler arasında köprü olmaya devam edeceklerini dile getiren derneğin yardım komisyon başkanı Kerem Terim, "Duyarlı Müslümanlara sesleniyorum! Mağdur ve yetim ailelerimize sahip çıkalım. Biz dernek olarak köprü görevi görmeye devam edeceğiz. Hayır sever kardeşlerimiz, bizlerin aracılığıyla yardımlarını muhtaçlara ulaştırabilirler” şeklinde konuştu.

YOKSULLAR UNUTULMAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR

Bingöl`de hizmet hayatına yeni başlayan Merhamet Eli Gıda Bankası da onlarca yoksul aileye adak kurbanlıklarının etini dağıttı. Kurbandan kurbana kırmızı et görebilen yoksul aileler dernek gönüllülerine teşekkür ettiler. Umut-Der Tatvan Şubesi de, ilçe merkezinin yanı sıra çevre köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi çok sayıda aileye yardım malzemesi götürdü. Umut-Der Tatvan Şube Başkanı Fesih Ulugöl, yardım faaliyetleri dâhilinde köylere yaptıkları yardımların köylüler tarafında memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir