• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Abbas! Ya Doğruyu Söyle Ya da Sus!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sayın Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, hayır! Senin her türlü duyguyu, tarihi ve geleceği hiçe sayarak “İsrail yok olmak için değil, devlet olarak hayatta kalmak için kuruldu” diyerek bizi ve Filistin halkını derinden yaralaman doğru değil. Bu söz veya iddiayı işgal yönetiminin kuruluş yıldönümünde Benyamin Netanyahu’nun söylemesi gerekirdi, bu söz ona yakışırdı. Bu sözü, bize acı ve üzüntü veren işgal yönetiminin kuruluş yıldönümünde Ben Gurion ve arkasından gelen Siyonist liderler sarf etmişti.

Yahudi ulusalcılar veya Siyonistler açık ve gizli olarak işgal yönetiminin var olmak için inşa edildiğini söyleyebilirler. Fakat Filistinliler, ulusalcı olduklarını söyleyenler bunu söylememeli, söyleyemez de. Bu sözü hiçbir Müslüman’ın veya hiçbir Arap’ın söylemesi kabul edilemezken, bu söz Filistin Yönetiminin başında olan Mahmut Abbas’tan nasıl sadır olabilir ve nasıl kabul edilebilir. Bu söz sadece İsrail etiketli olabilir. Bu söz aşırı Siyonistlerin üretimi olabilir. Aşırı dedik, çünkü onların arasında aklı başında olanlar -Holtsuk gibi- işgal yönetiminin yok olacağını ancak Yahudiliğin baki olacağını söylüyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Sayın Abbas! Bu sana yakışmadı, senin için de doğru değil. Bunun senden sadır olmaması gerekirdi. Bunu sana, işgal rejiminin yok olacağından bahseden İran ve Ahmedinejad’a olan düşmanlığın söyletmişse bile senin böyle bir şey söylememen gerekirdi. Bunu İran’a bırak ve işgal yönetiminin geleceğini savunmak için Knesset’e üye olmaman gerekir. Geleceği bilemezsin ve ona hükmedemezsin. Kardeşim sus sen! Burada susmak altındır. Kendini ve halkını geleceğin savaşına sürme.

Değerli başkan! Hem Filistin hem de dini açıdan tamamıyla başarısız bir savaş başlattın. Kendini Netanyahu ile Ben Gurion’un yerine koydun. Biz senin bu konumuna razı değiliz. Siyasi gerekçelerin sana bunları meşru yapmaz. Sen bu sözleri halkını haham böceği olarak tanıtan Ofedya Yusuf’un kızı karşısında söyledin.

Sayın Başkan! Lieberman seni terörist diye tanıtmıştı ve şu anda senin meşruluğunu yok etmek için çalışıyor. Hiçbir Siyonist lider veya komutan gözyaşlarını silecek veya duygularını okşayacak bir söz söylemedi ve sana yaklaşmadı. Sen ise düşmanla yan yana yaşama ve onunla ilişkileri normalleştirme adına derin bir krize girdin. Kendi rızanla ve hiçbir gerekçe de olmadan onlara yaklaşmak için kendi halkın, bu halkın tarihi ve geleceği hesabına onların tarihi liderlerinin sözlerini tekrarladın.

“İsrail” yok olmak üzere kuruldu. Bu Filistinlilerin değil, İsraillilerin sözüdür. Filistinliler gasp edilmiş hak ve hukuklarını geri almak için doğal olarak işgal varlığının yok olmasını istiyor. İsrailliler de Filistinlileri tarihten silmek için çaba harcıyor. Aklıselim ile politika üretmek Filistinlilerin İsraillilerin postunu giymesini ve onun diliyle konuşmasını uygun görmüyor. Bir lider olarak sana yakışan senin halkının duygularını hesaba katman, onun duygularını tercüme etmendi. Bunu dile getirmeye gücün yetmiyorsa o zaman susmak senin için altın mesabesindedir. İşlerin sonunu sen değil, Allah belirler. Senin önünde duracağın diplomatik bir tavan ve sınır olduğunu biliyoruz. Ancak sana nispet edilenlerin diplomatik hiçbir değeri yoktur.

Filistinhaber

Dr. Yusuf Rezka

Bu haberler de ilginizi çekebilir