• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Mustazaflar Hareketi: ` Her Kesimi Temsil Edeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaflar Hareketi Batmanda Batman Köy-Der`de düzenlediği toplantıda Köy-Der gönüllü ve üyeleriyle buluştu. Mustazaflar Hareketi heyetinden Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Cens ve Molla Beşir Şimşek birer konuşma yaptı.

TEMSİLİYET NOKTASINDA SIKINTI YAŞIYORUZ
Molla Beşir Şimşek Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında katılımcıları Mustazaflar Hareketi`nin kuruluş nedenleri ve gerekliliği hakkında bilgilendirmede bulundu. Şimşek konuşmasında dernek olarak yapılan çalışmaların kısıtlı olduğu ve vatandaşa daha iyi hizmet sunabilmek için böyle bir çalışmanın gerekli olduğu vurgusunda bulundu.

Şimşek "Bugün Müslümanlar olarak büyük hizmetler yapmamıza rağmen temsiliyet konusunda büyük zorluklar yaşıyoruz. Bu sıkıntımızı aşabilmemiz için siyasi bir hareket olarak ortaya çıkmak zorunluluk halini almıştır." şeklinde konuştu. 

HER KESİMİ TEMSİL EDECEĞİZ
Abdurrahman Cens de Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında siyasi bir hareket olarak neden şimdi ve hangi gerekçelerden dolayı ortaya çıkıldığına dair açıklamalarda bulundu. Bölgesel bir hareket olmayacaklarını Türkiye partisi olacaklarını ve sadece Müslüman insanların temsilciliğine soyunmadıklarını, tüm mazlum ve mustazaf insanların haklarının savunucusu olmanın inançları gereği olduğunu belirtti.

Kurulacak partinin sadece bir kesimin sesi olmayacağı, insanların fikrine, ırkına ve rengine bakılmayacağı söylendi.

Bilgilendirme toplantısı Köy-Der üye ve gönüllülerinin siyaset ve siyasi hareket ile ilgili sorularının cevaplanması ile devam etti. Program yapılan dua ile son buldu.
(Masum Günaydın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir