• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Bu Ne Biçim Ayin(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Onlarca Ermeni sabahın erken saatlerinden itibaren Akdamar adasına giderken ayinden sonra halay çekip Ermeni bayrağını açmaları tepkiyle karşılandı.  Ayrıca Ermenilerden sonra Kürtçe parçalar söyleyerek oynayan grup ise bunlar Ermenileri de geçti yorumlarına neden oldu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenirken ayini yöneten ABD Doğu Diyaskosluğu Ruhani önderi Başepiskopos Khajak Barsamiyan, Van`daki depremlerde ve Suriye`deki iç karışıklıkta hayatını kaybeden insanlar için dua etti.

Saat 11: 00`de başlayan ve Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan`ın başkanlık ettiği ayini, ABD Doğu Diyakosluğu Ruhani Önderi Başepiskopos Khajak Barsamian yönetti. Katılımın az olduğu ayine yaklaşık beş yüz Ermeni katıldı.
Ayine Ermenistan parlamentosundan Akhoyan Aragats katılırken, Van`dan da Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, AK Partili Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ katıldı.

Mum Geliri Depremzedelere
Mum yakıp ilahiler eşliğinde dua eden Ermeniler, Kilisede yakılan mumların satışından sağlanan gelir ise depremzedelere verilmek üzere Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü hesabına aktarılacağı belirtildi.

Ermenilerin Akdamar Kilisesi`ndeki ayini için güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutuldu. 60`ı sivil yaklaşık 200 polis ayinin için görev aldı. Sağlık Bakanlığı`na ait bir ambulans helikopter kilisenin yanında hazır bulundurulurken, bir polis helikopteri de sürekli havadan güvenlik sağladı. Van Gölü`nde sahil güvenlik botları ile Arama Kurtarma Birliği ekipleri sürekli tur attı. Yapılan duaların ardından kutsanan ekmek ve su ayine katılanlara dağıtıldı.

"Halay Çekip Ermenistan Bayrağı Çıkardılar"
Ayinin tamamlanmasının ardından Ermeni vatandaşlar kilisenin önünde müzik eşliğinde halay çektiler. Halay sırasında bazı Ermeni vatandaşların Ermeni bayrağı açması dikkat çekti.  Ermenilerin ardından bir grubun Kürtçe müzik çalıp halay çekmeleri ise bunlar Ermenileri de geride bıraktı yorumlarına sebep oldu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir