• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
TESSEP İstişare Toplantısı Batman`da Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Tesettürün önündeki engellerin her alanda kalkması için mücadele eden kısa adı TESSEP olan Tesettür Seferberliği Platformu, Batman Temsilcisi Hak ve Özgürlükler Platformu Merkezinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına platforma destek veren Türkiye genelindeki TESSEP, TES-ÇAĞ, MİNHAP, İNHAP ve Hak ve Özgürlükler Platformu destek verdi.

Saat 17.00`da yapılan basın açıklamasını TESSEP Başkanı Salih Demir okudu. Demir, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, "Tesettür Platformları Birliği olarak, yaptığımız istişare toplantısı sonucunda alınan karaları Müslüman halkımızla paylaşıyoruz." dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Demir, tesettürün önündeki tüm engellerin kalkması ve hayatın tüm alanlarında serbest olması için Tesettür Platformları Birliği olarak bugüne kadar var olagelen mücadelelerini bundan sonrada sürdüreceklerini buradan bir kez daha ilan ettiklerini belirtti. Başkan Demir, "Başlayacak olan 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında geçen sene yaşanan ve Bursa ve Gaziantep`te mahkemelere intikal eden başörtülü öğrenci ve velilerinin yaşadıkları sıkıntılar umarız bu ve bundan sonraki eğitim ve öğretim yıllarında bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA VELİLER YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL
Yapılan istişare toplantısında alınan kararları 6 madde halinde sıralayan Demir, ilk olarak 2012-2013 Eğitim yılı ile birlikte okullarda seçmeli ders olarak okutulacak olan Kur`anı Kerim ve Hz Muhammed`in (SAV) hayatı adlı dersler için son başvuru tarihi olan 12 Eylül tarihinin öğrenci velilerinin konu hakkında fazla malumata sahip olmamalarına dikkat çekti. Demir,"Okul yöneticilerinin de gerekli hatırlatmaları yapmamalarından dolayı bu dersler gündem dışına kaymıştır. Yine % 99`u Müslüman olan ülkemizde Kur`an`ı Kerim ve Hz Muhammed`in (SAV) hayatının zorunlu dersler olması gerekirken seçmeli dersler olması bir talihsizliktir." şeklinde tepki gösterdi.

Demir, devamla Kur`an ve Hz. Muhammed`in (SAV) hayatı adlı derslere konu üzerinde liyakat sahibi öğretmenlerin girmesi gerektiğini belirterek, bu branşlarda eğitimci açığının biran önce kapatılarak `eğitimci yok, bundan dolayı bu sene bu dersleri veremiyoruz` gibi mazeretlerin ortaya çıkmadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

ALINAN KARARLAR
Demir alınan diğer kararları şöyle açıkladı:

Başta İmam hatip okulları olmak üzere bugün Avrupa`da bile terk edilmeye başlanılan karma eğitim faciasından tüm eğitim kurumlarında bir an önce vazgeçilmesi.

6, 7 ve 8. sınıflarda İmam hatiplere ara geçişlerin sağlanması

Tesettür konusunda aile içi seminerlere yoğunluk verilip, konu üzerinde bilinçli bireylerin yetişmesinin sağlanması.

Başörtüsünün Anayasal güvence altına alınması ve andımız uygulamasının kaldırılması" şeklinde açıkladı.

Demir son olarak, bu ve bu minvaldeki çalışmalarını tüm kamuoyu ve basınla paylaşmaya devam edeceklerini belirterek, bundan sonraki üç aylık istişare dönem toplantısının 9 Aralık 2012 tarihinde Şanlıurfa`da yapacaklarını açıkladı.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir