• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Başbakan Erdoğan:`Dershanecilik Olayını Kaldıracağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti`nin İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirdi. Afyonkarahisar`daki patlamadan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`e yapılan eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, terör sorununun çözümü konusunda CHP ve MHP`ye seslendi. Yeni eğitim-öğretim sistemine de değinen Başbakan Erdoğan, dershaneleri kaldıracaklarını söyledi.

"Senin Ehliyetin Ne?"
Afyonkarahisar`daki patlamadan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`e yapılan eleştirilere tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Bakıyorsun birisi çıkıyor Genelkurmay Başkanı`mızı ehliyetsizlikle suçluyor. Bakıyorsunuz ÖSYM Başkanı`nı ehliyetsizlikle suçluyor. Ya senin ehliyetin ne? Yani köşelerinizden veya televizyon ekranlarınızda yaptığınız saldırılarla size verilen ehliyet mi var bir yerlerde? Yani 40-45 yılını bu ordunun değişik kademelerinde hizmet ederek geçirecek, ondan sonra da gelip Genelkurmay Başkanı olacak bir insana, sen kalkacaksın utanmadan, sıkılmadan `hükümete yalakalık yapıyor` diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz.`` dedi.

"Ey CHP, Ey MHP Sivas`ın Ötesine Geçin"
Terör sorununun çözümü konusunda CHP ve MHP`ye seslenen Başbakan Erdoğan, "Diyorum ki ey CHP, ey MHP Sivas`ın ötesine geçin. Halkla bütünleşin, bu işi sadece Ak Parti`ye bırakmayın. Ama yapamıyorlar. CHP Genel Başkanı diyor ki, biz teröre ortak bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ama gelmiyorlar, katılmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Barışı Sabote Eden Parti Haline Geldiler
BDP`ye de seslenen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz hep dedik ki, terörle aranıza bir mesafe koyun. Sorunun değil, çözümün bir parçası olun. Bu siyasi parti, terör örgütünün güdümünde hareket etmeyi tercih etti. Bu parti, isminin aksine, barış için çalışan değil, barışı sabote eden parti haline geldi. Silahlı efendilerinin hizmetlerinden çıkamadı. Silahlı efendilerinizin hizmetinden çıkamayacaksanız, hiç kusura bakmayın, istediğiniz yere kadar yolunuz var."

Yeni Eğitim Sistemi
Yeni eğitim sistemini de değerlendiren Başbakan Erdoğan, bu yılın kendileri için bir geçiş dönemi olduğunu belirterek 2013-2014 yıllarında sistemin oturacağını söyledi. 6 yaş uygulamasını başarıyla devam ettireceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu yıldan itibaren ilk ve ortaöğretim sistemi zorunlu olarak 12 yıla çıkarıldı. Çok sayıda seçmeli dersin okullarımızda okutulmasını sağladık. Yeni eğitim sisteminin adımlarını böylece atmış olduk. Bugün değişen Türkiye`nin bir gerekliliği olarak biz 6 yaş uygulamasını başlattık ve inşallah başarıyla da devam edeceğiz." dedi.

Dershaneciliği Kaldıracağız
Konuşmasında dershanecilik sistemini kaldıracaklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Değerli arkadaşlarım, dershanecilik olayını kaldıracağız. Bu benim vatandaşımın ortak talebidir. Vatandaş soruyor, okul niye var? Okul varsa dershane niye var? Biz iktidara geldiğimizde çok ilginç bir şey vardı. Üniversite sınavlarının müfredatı, ortaöğretim müfredatına göre hazırlanmıyordu. Neye göre hazırlanıyordu biliyor musunuz? Dershanelerin müfredatına göre hazırlanıyordu. Bunu biz değiştirdik." ifadelerine yer verdi.

Dershanecilere de seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ey dershaneciler, bu ülkede eğitim öğretim hizmeti sunacaksanız, gelin okullaşın. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de eğitimden kurtulursunuz. Bakıyorsunuz, hiç de güzel bir teklif demiyorlar. Neden? Çünkü diğer sistem daha tatlı. Orada adeta bir merdiven altı sistem var. Biz buna son vereceğiz" şeklinde konuştu.

HAS Parti`nin Katılım Töreni 22 Eylül`de Olacak
Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Has Parti`nin katılımı için de "22 Eylül`de HAS Parti`nin kendini feshetmek suretiyle partimize katılım törenini yapacağız" dedi.
( İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir