• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Seçmeli Ders Başvuruları 12 Eylül`de Bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 4+4+4 yasa tasarısının kabul edilip zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasından sonra yapılan yeni düzenlemelere göre öğrenciler, bu yıl okullarda 5. Sınıftan itibaren, Kur`an-ı Kerim ve Siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilecek. Öğrenci velilerinin 12 Eylüle kadar mutlaka çocuklarının Kur`an-ı Kerim ve siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilmesi için, okullara dilekçe vermeleri gerekir.
 
Yasaya göre bu dersleri almak isteyen öğrenci sayısı 10`a ulaştığında Öğrenciler bu dersleri alabilecek. Kur`an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı, yeni sistemde ikinci kademe olan 5`inci sınıftan başlayarak, lise sona kadar seçmeli ders olarak alınabilecek.
 
Alınan Haklar Bir İmtiyaz Değildir
İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Kenan Adıgüzel, söz konusu derslerin doksan yıldır ikinci sınıf muamelesi gören halka, haklarının sadece küçük bir bölümünün verdiğini söyleyerek, alınan bu hakların bir imtiyaz olmadığı değerlendirmesinde bulundu. Adıgüzel, Kendilerini imtiyazlı gören bir zümrenin sürekli bütün yapılarıyla Müslümanların üzerine çöreklenip nefeslerini kesmeye çalıştığını ifade ederek şöyle dedi: "12 Eylül`de seçmeli ders süresi bitiyor. Erdemli ve toplumuna faydalı bir nesil için velilerimiz bu konuda acele edip,gerekli hassasiyeti göstererek çocuklarının seçmeli ders tercihlerini Kur`an-ı Kerim ve Siyer Dersleri yönünde yapmalarını tavsiye ediyoruz."
 
Tercih Tarihi Çok Kısa Tutulmuş
Seçmeli ders tercih tarihinin12 Eylül tarihi ile sınırlandırmanın yanış ve hatalı olduğunu söyleyen Adıgüzel, bu tarihi geniş bir sürece yayılmasının bir gereklilik olduğunu söyleyerek, bu derslere girecek öğretmenlerin eksikliğinin ise seksen beş bin din görevlisinin mevcut öğretmenlere yardımcı olmaları ile kapatılacağının altını çizerek, velilerin bu konuda yeterince bilgilendirmediğini söyledi.
 
Okullar Açılmadığı İçin Hiçbir Velilinin Seçmeli Derslerde Haberi Yok
İntegral Dersaneleri yöneticilerinden eğitimci Mustafa Uruç` da velilerin seçmeli ders konusunda yeterli bir bilgiye sahip olmadığını belirterek bu konuda net bir açıklamanın olmadığını söyledi. Okullar açılmadığından dolayı hiçbir velinin bu uygulamadan haberi olmadığını söyleyen Uruç basının da bu konuda duyarsız olduğunu vurguladı.
 
Seçmeli Dersler Konusunda Velilere Bilgilendirme Toplantıları Yapmalı
Okulların 17 Eylül itibarı ile açılacağına, seçmeli ders başvurularının da 12 Eylül`de yapılacağına dikkat çeken Uruç "Verilen zaman epey kısa bir zaman aralığıdır. Okullar açıldıktan sonra da seçmeli dersler tercih edilebilsin ve başvurular geniş bir zaman sürecine yayılsın, çünkü bu konuda veliler gerekli ve yeterli bilgiye sahip olmadığı için bu süreçte aynı zamanda gerekli bilgiye de sahip olacaklardır. Hata bu konuda okulların açıldığı ilk hafta öğrencilere seçmeli dersler ile ilgili olarak tercih dilekçesi iliştirilip velilere gönderilebilir veya veli bilgilendirme toplantıları yapılabilir. Bu tür ön hazırlıklar yapıldıktan sonra tercihlerin yapılması en uygun olanıdır" şeklinde konuştu.
(Osman İçli-Emrullah-Araz/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir