• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
9 İhvan üyesi genç idam edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır medyasında yer alan haberlere göre, başsavcıya suikast davasında yargılanan 9 İhvan üyesi genç dün sabah Kahire İstinaf Cezaevi'nde asılarak şehit edildi. İhvan’ın en yüksek icra heyeti olarak bilinen Rehberlik Ofisi üyesi Muhammed Taha Vehdan'ın oğlu Ahmed Taha da şehit edilenler arasında yer aldı. Ahmed Taha'nın, idamla şehit edilen ilk İhvan yöneticisi oğlu olduğu belirtiliyor. Şehit edilen İhvan üyelerinin isimleri ise şöyle: Ahmed Taha, Ebul Kasım Ahmed, Ahmed Cemal Hicazi, Mahmud el-Ahmedi, Ebu Bekr es-Seyyid, Abdurrahman Süleyman, Ahmed Muhammed, Ahmed Mahrus Seyyid ve İslam Muhammed.

ÇAĞRILAR CUNTAYI DURDURAMADI

Uluslararası Af Örgütü, önceki gün yaptığı açıklamada, 9 genç hakkında verilen idam kararının durdurulmasını istemiş, sanıkların hukuksuz yargılandığı ifade edilmişti. Açıklamada ayrıca duruşma sırasında bazı sanıkların "suçu itiraf etmeleri için işkenceye maruz bırakıldıklarına" ilişkin ifadeleri aktarılmıştı. Sisi cuntasına bağlı Mısır Yargıtayı, 2015 yılında Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen suikast davasında yargılanan 9 İhvan üyesi genç hakkında verilen idam cezalarını Kasım 2018'de onaylamıştı. Gençler ise duruşma sırasında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, ifadelerinin işkenceyle alındığını belirtmişti.

SAĞLAM: HERKESİ SORUMLU DAVRANMAYA ÇAĞIRIYORUZ

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 9 gencin şehit edilmesini büyük bir teessürle öğrendiğini belirtti. Katliam ve cinayetlerin sonlanması için herkesi sorumlu davranmaya çağıran sağlam şunları kaydetti: “İhvan’ul Müslimin hareketi üyelerinden 9 muvahhid gencin Mısır cuntacılarınca idam edilerek katledilmelerini büyük bir teessürle öğrendim. Katliam ve cinayetlerin sonlanması için herkesi sorumlu davranmaya çağırırken, mazlum şehidlere rahmet diliyorum.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir