• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Hamas: Mescid-i Aksa’ya saldırıların tekrarı patlamanın habercisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslami Direniş Hareketi (Hamas), “Halkımız Mescid-i Aksa’nın intifadaları alevleyen meşale olduğunu ispat etti” dedi.

Konuyla ilgili yayınladığı bildiride işgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı’nı kapatmasının ve cemaatin murabıtlarla birlikte buna karşı çıkmasının Filistin halkının Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme girişimlerine karşı direneceğinin göstergesi olduğunu kaydeden Hamas, Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu ve Filistin halkının hiç kimsenin Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğine dokunmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Hamas, Arap ülkelerinin utanç verici bir şekilde işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmelerinin işgalcileri Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini artırmaya teşvik ettiğini belirtti.

Arap ve İslam ülkeleri halklarına seslenen Hamas, Filistin davasına ve Kudüs’e destek olmalarını, Siyonistlerin ümmetin içine sızmalarına izin vermemelerini istedi.

İşgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı’nı cemaate kapatmasının ardından Mescid-i Aksa’da gerginlik yaşanmıştı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistinli gençler işgal güçlerinin önceki gün kapattığı kapıyı dün kilitleri ve zincirleri kırarak yeniden açtı.

Filistinli gençler ve işgal güçleri arasında yumruklaşma yaşandığı, işgal güçlerinin Kudüslü gençleri gözaltına almaya ve Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapatmaya başladığı kaydedildi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir