• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Ders zili İki Milyon Minik İçin Çalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4+4+4 sistemiyle başlanacak yeni dönemde ilkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okulöncesi eğitime başlayacak öğrenciler için ilk zil 10 Eylül Pazartesi günü çalacak.

10-14 Eylül tarihleri arasındaki uyum eğitimi kapsamında okul velilere ve çocuklara tanıtılacak, sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak. Okula yeni başlayan çocukların birbiriyle tanışmasının sağlanacağı uyum eğitimi kapsamında öğrencilere oyunlar oynatılacak ve resim yapma, hikaye okuma gibi etkinlikler yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu eğitim kapsamında okula başlaması gereken 66 aylık çocuklar ve okula başlamaları ailelerinin kararına bağlı olan 60-66 ay arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun e-kayıt sistemi üzerinden ikamet adreslerine en yakın okullara kaydedildiğini duyurmuştu.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında birinci yarıyıl 25 Ocak 2013 Cuma günü son erecek. 8 Şubat 2013`e kadar sürecek yarıyıl tatilinin ardından başlayacak ikinci yarıyıl ise 14 Haziran 2013`te bitecek.

İSTANBUL`DA TRAFİK ÖNLEMİ

Yeni eğitim yılı başlarken büyük kentlerde oluşması muhtemel trafik sorunu için bir dizi önlem alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi anaokulu ve ilköğretim 1. sınıfların okula gidişlerinde trafik yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla tedbirler aldı.

-Öğrenci servisleri okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitirecekler.

-Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek, park eden araçlar çekilecek.

-Toplu taşım araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına izin verilmeyecek aksi halde ceza-i işlem uygulanacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir