• DOLAR 32.582
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2416.345
  • ...
Hacı Adaylarına Uygulamalı Tavaf Eğitimi Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ortadoğu`nun en büyük camisi olan Sabancı Merkez Camii`nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uygulamalı eğitime Adana il Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, Vaizi Ayşe Gültekin, Ahmet Arıkan, Daire Personelleri, Din Görevlileri ve bu yıl hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı.


Hacı adaylarını çeşitli konularda bilgilendiren pratik bilgiler verildikten sonra ihramın giyilmesi ve toplu olarak Kâbe`nin nasıl tavaf edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

 

Tavaf tatbikatı öncesinde konuşan Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, \"Hacı adaylarının 11 Eylül Salı gününe kadar sürecek eğitimlere katılmalarını istiyoruz. Hac farizası esnasında vatandaşların güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim veriyoruz\" şeklinde konuştu.


Müftü Gökçe, \"Seminerlerde haccın manevi havasını soluduklarını belirten hacı adayları, daha tavafın tatbikatında heyecanlandıklarını dile getirerek `Mukaddes topraklara vardığımızda kim bilir ne büyük heyecan yaşayacağız?` diyorlar. Seminerde anlatılan ve uygulamalı olarak gösterilen bilgiler hac esnasında gerekli olacak, hacı adaylarının öğrendikleri sayesinde hataya düşmeyeceklerine inanıyoruz. Hacı adayları, burada gördükleri uygulamalı dersler sayesinde, mukaddes topraklarda hac ibadetine yabancılık çekmeyecekler\" diye konuştu.


Hacı adayları, cami ortasına yerleştirilen Kâbe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı. Verilen eğitimden memnun kaldıklarını söyleyen hacı adayları, verilen pratik ve uygulamalı eğitim sayesinde hac farizası esnasında yapılması gereken kuralları öğrendiklerini söyledi. Eğitimin faydalı olduğunu dile getiren hacı adayları şimdiden çok heyecanlı olduklarını dile getirdiler.


Ayrıca Pazar günü Hacı Adaylarına Adana İl Sağlık Müdürlüğü`nden Dr. Seval Urun`un, sağlık konularında bilgi vereceği, Pazartesi Günü ise aşıların yapılacağı ve Kafile düzenlerin belli olacağı bildirildi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir