• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Çankaya`ya Fikret Bayram Mektubu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - Basel Said Nursi Vakfı yetkilileri, Türkiye`de başlatılmış olan ve yaklaşık olarak 13 bin İmza toplanan kampanyaya destek olmak için böylesi bir kampanya başlattıklarını söylediler. Bu kampanyada yalnız olmadıklarını belirten vakıf yetkilileri; İsviçre, İtalya, Almanya, Norveç, Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde faaliyet gösteren kardeş derneklerle beraber bu konudaki duyarlılıklarını sergilediklerini belirttiler.
 
Vicdan sahibi herkesin bu kampanyaya destek olmaya davet eden yetkililer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e hitaben yazdıkları mektupla beraber bir imza kampanyası açtıklarını vurguladılar.
 
Yazdıkları metni, tüm vakıf, dernek ve camilerin kullanabileceğini belirten yetkililer, isteyen herkesin bu metni indirebileceğini ve bu yolla kampanyaya katılabileceğini söylediler.
 
"Cumhurbaşkanı Gül Yetkisini Kullansın"
Yazdıkları mektupla, Cumhurbaşkanı`ndan Fikret Bayram`ın tahliyesi için yetki kullanmasını isteyen Said Nursi Vakfı gönüllüleri, özellikle sosyal medya kullanıcılarının da bu hayırlı işte aktif olmalarını istediler.
 
Cuma Namazıyla beraber başlatılan İmza kampanyasına katılımın yoğun olduğu gözlendi.
 
Cuma hutbesinin sonunda kampanyaya değinen ve destek isteyen Cami İmamı Ahmet Hoca, İslam`ı sahiplenmenin bir bedeli olduğunu tarih boyunca birçok Müslüman`ın bu bedeli ödediğini ve halen de ödemeye devam ettiğini söyledi.
 
Fikret Bayram`ın günümüzde İslam için bedel ödeyenlerden olduğunu belirten Ahmet Hoca, cemaati başlatılan imza kampanyasına destek olmaya davet etti.
 
"Fikret Bayram İslam`ı Yaşama İsteğinden Dolayı Zulüm Altındadır" Dernek yetkililerinden Hasan Kuyuldar ise; "Biz Basel Said Nursi Camii olarak yeryüzündeki bütün Müslümanları savunmak durumundayız. Bu durumu İslami bir sorumluluk olarak görmekteyiz. İnancı için yıllardan beridir Cezaevinde olan Fikret Bayram`ı da bu kapsamda değerlendirmekteyiz. Fikirlerinden, İslam`ı yaşama isteğinden dolayı zulüm altındadır. Onun bu haksızlıktan kurtulması için böyle bir kampanya başlatma gereği duyduk" dedi.
 
Fikret Bayram`ı şahsen tanımadıklarını, basından takip ederek böylesi bir kampanyaya karar verdiklerini belirten Kuyuldar, son olarak Cumhurbaşkanına şöyle seslendi; "Türkiye Cumhuriyeti`nin Cumhurbaşkanı olarak bu konuda yapmanız gerekenler var. Eğer siz bu konuda af yetkinizi kullanırsanız siz de Allah`u Teâlâ tarafından af edilebilirsiniz. Eğer böyle mazlumlar için bu yetkinizi kullanmazsanız, o zaman Allah`u Teâlâ neden sizi affetsin ki? İnsan merhametli olursa Allah`u Teâlâ merhametli insanları sever. Buradan en azından bir kez daha onun dosyasını gözden geçirmenizi istiyoruz. Vücudunun yüzde 92`sini kullanamadığını göreceksiniz."
 
"Cumhurbaşkanımız da Bu Yetkisini Kullanma Konusunda Cesur Davranmalı"
İmza kampanyasına destek olan derneklerden biri olan Avrupa Yetim Der`in başkanı Murat Korkut da İslami duyarlılıklarının bir gereği olarak kampanyaya destek verdiklerin belirtti.
 
Korkut, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz Fikret Bayram`ı şahsen tanımıyoruz. Duyarlılık sergilemek için de tanımaya gerek yok zaten. Avrupa`da da böyle bir kampanyanın başlatıldığını duyunca Yetim Der olarak, biz de bu kampanyaya destek olmalıyız, diye düşündük. Daha önceki cumhurbaşkanları tarafından birçok mahkûmun af talebine olumlu cevap verildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu yetkisini kullanma konusunda cesur davranmalı. Şimdiye kadar bazı mahkûmların tahliyesi için bu yetkisini kullandığını biliyoruz. İnanç ve düşünce ayrımı yapmadan Fikret Bayram için de bu yetkisini kullanmalı.
 
Fikret Bayram`ın yüzde 92 oranında felçli olduğu belirtilen mektubun tam metni:
 
Fikret Bayram`a Özgürlük Talebi
SAYIN CUMHURBAŞKANIM!
Malumunuz olduğu ve yakın zamanda sizin de yaşadığınız gibi, sağlık Allah Azze ve Celle`nin kullarına bahşettiği en büyük nimetlerden biridir. Bazı insanlar bir imtihan vesilesi olarak sağlık konusunda kimi engellere sahiptirler. Bu engellerin en ağırlarından biri ise felçli olma halidir.
 
Şu anki, imkânlarla tedavisi mümkün olmayan bu hastalık, başkalarına ve bir mekâna bağlı olarak yaşamayı gerektirmektedir. Bu mektubumuzun konusu olan FİKRET BAYRAM isimli tutuklu da bu türden bir hastalığa duçar olarak yaklaşık olarak 14 yıldan bu yana Cezaevinde bulunmaktadır.
 
Vücudunun yüzde 92`sini kullanamayan, yatağa bağlı olarak yaşayan ve en temel ihtiyaçlarını bile ancak iki güçlü insanın yardımıyla yerine getirebilen FİKRET BAYRAM için, Cezaevinde olmak iki kez felçli olmakla eşdeğerdir.
 
Bedeni ve Psikolojik olarak sürekli tedavi altında tutulması gereken FİKRET BAYRAM bulunduğu cezaevinde bu imkânlardan yeterince faydalanamamaktadır. Onun bu imkânlara kavuşabilmesi için tahliye edilmesi gerekmektedir. Bu tahliye durumu da ancak sizin Af Yetkinizi kullanmanızla mümkün olacaktır.
 
Devletin en yüksek makamında Cumhuru temsilen bulunmaktasınız. Partiler ve kurumlar üstü makamınız ve kişiliğiniz dolayısıyla, bu konudaki yetkinizi kullanarak vücudunun sadece yüzde sekizini kullanan FİKRET BAYRAM`ın tahliyesini sağlamanızı talep etmekteyiz.
 
Şahsen tanış olmamamıza rağmen, insani ve vicdani sorumluluğumuzun bir gereği olarak bu, "FİKRET BAYRAM`A ÖZGÜRLÜK TALEBİ" belgesini bizzat imzalıyoruz.
 
Başta siz olmak üzere birçok Cumhurbaşkanı tarafından defalarca kullanılmış olan bu yetkiyi, sizin de bir kez daha FİKRET BAYRAM için kullanmanızı saygılarımızla istirham etmekteyiz.
 
AVRUPA`DA FAALİYET GÖSTEREN 36 STK ADINA BASEL SAİD-İ NURSİ VAKFI                                       
                                                                (Ahmet Bayram - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir