• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Eğitim Sen 4+4+4`e Karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Eğitim Sen Batman Şubesi eğitimin kademeli olması hakkında basın açıklaması yaptı. Saat. 13.30`da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Önünde yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun okudu.

 

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in, katıldığı bir televizyon programında, tamamen AK Parti`nin liberal ve muhafazakâr dünya görüşüne uygun olarak hayata geçirilen eğitimde 4+4+4 uygulamasına karşı çıkanları suçladığı ve başta Eğitim Sen olmak üzere, çocuklarının geleceğinden endişe duyan herkesi hedef tahtasına koyduğu iddia edildi.

 

Hatun, Milli Eğitim Bakanlığı`na göre eğitimde 4+4+4 uygulaması nedeniyle 29 bini sınıf öğretmeni olmak üzere, toplam 68 bin öğretmenin norm kadro fazlası durumuna düşürüldüğünü belirterek, \"Batman`da ise 200`ün üzerinde öğretmen norm kadro fazlası durumuna düşürülmüştür. Bakan Dinçer, öğretmenlerin norm kadro fazlası olmasını, eş durumu ve sağlık özründen dolayı tayin ve ataması yapılmayan öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmekte, sorunları çözmek yerine daha da karmaşık hale getirmektedir\" dedi.

 

Hatun açıklamasının devamında, \"Bakan Dinçer`in eğitimde 4+4+4 sistemine karşı bir süredir başta Eğitim Sen olmak üzere, eğitim bilimciler, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütlerinden yükselen tepkileri bölmek amacıyla kullandığı suçlayıcı ve hedef gösteren ifadeler suçtur ve kesinlikle kabul edilemez\" şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasının sonunda hazırlanan basın açıklaması vatandaşlara ve velilere dağıtıldı. (M.Fatih Akgül -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir