• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Kamulaştırmalar Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Belediyesi`nin kent genelinde başlattığı kamulaştırma çalışmaları aralıksızdevam ediyor. Bu çerçevede 2. Anafartalar Mahallesi`nde yol üzerinde kalan ve trafiği  olumsuz etkileyen metruk bina, sahiplerine kamulaştırma bedellerinin ödenmesinin ardından Manisa Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Kentin birçok noktasında yeşil alanların artması, yolların genişletilmesi ve tarihi mekânların gün yüzüne çıkarılması amacıyla yürütülen kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 2. Anafartalar Mahallesi`nde sitelerin yapıldığı bölgede yol ortasında
kalan ve trafiğin aksamasına neden olan eski bina, hak sahiplerine ödenen kamulaştırma bedelinin ardından yıkıldı.

 

Sabah saatlerinde Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`ne
bağlı ekipler, alınan çevre güvenliğinin ardından eski binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım ile ilgili bilgi veren Manisa Belediyesi Plan Proje Müdürü Taner İçöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ün talimatları ile kentin değişik bölgelerinde kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, \"Bugüne kadar 4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödeyerek, yolda kalan, tarihi binaların etrafını kapatan birçok binanın kamulaştırmasını yaptık. Bugün yıkımını yaptığımız binada bunlardan bir tanesiydi. Yaklaşık bir yıldır uğraşıyorduk.  Mahkemeden çıkan kararla birlikte yakım çalışmalarını yaptık\" dedi.

 

Yıkımı yapılan binanın yol üzerinde kaldığını ve özellikle hafta sonu 19 Mayıs Stadyumu`nda oynanan  karşılaşmalarda bölgede araç trafiğinin yoğunlaştığını ifade eden İçöz, \"Burada araç trafiğinde tıkanmalar yaşanıyordu. Burada yolu genişleterek yaşanan bu sıkıntının önüne geçmiş olacağız\" dedi.  (Ramazan Sındıraç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir