• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
​"Kazanımlarımız Allah yolunda canlarını feda eden şehitlerin sayesindedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İSTANBUL

İstanbul'da faaliyet gösteren Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kazlıçeşme Kültür Merkezinde  "Şubat ayı şehitler ayı" ismiyle bir program düzenledi.  Programda konuşan Mehmet Ali Ortaç, şehadetin önemine dikkat çekti.

İslam coğrafyasının farklı yerlerinde ümmete önderlik eden Hasan El Benna, Malcom X, Abbas Musavi, İmad Muğniye, Metin Yüksel gibi birçok önemli şahsiyet şubat ayında şehit olmuşlardır.

Allah yolunda canlarını feda ederek, şehitlik mertebesine yükselen çok sayıda önemli şahsiyetin bu ayda şehit olmaları münasebetiyle İslam âleminde, "Şubat Ayı Şehadet Ayı" olarak biliniyor.

Birçok farklı yerde şehitleri yâdetmek ve onların mücadelesini gelecek nesillere aktarmak için bu ayda etkinlikler düzenleniyor.

Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şehitleri anma programı Kur’a-ı Kerim tilavetiyle başlayıp ezgilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörü Mehmet Ali Ortaç, Müslümanların bugün sahip oldukları kazanımların şehitlerin sayesinde olduğunu ifade etti.

"Şehidin mücadelesi ila-i kelimetullah içindir"

Müslümanlar için değerli bazı kavramların olduğunu fakat hiçbirinin şehit ve şahadet kadar değerli olmadığını belirten Ortaç, "Şehit ve şahadetin anlamı bir başka yücedir. O yüzden Resulallah (Aleyhisselatu Vesselam) bir hayrın büyüklüğünü belirtmek için ‘şehit sevabı kadar’ diye belirtmiştir. Ya da ‘bu işi yapan bir şehidin mertebesindedir’ demiştir. Şehit ve şehadet kavramının yüceliğini bize gösteren Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’dir. Tarih boyunca şeytanın uşağı, İslam düşmanı zalimler, Müslümanların gönlündeki imanı söküp almak, elinde olanları, toprağını almak için mücadele etmişlerdir." dedi.

"Şehit, iyiliği yaymak ve toplumu ıslah etmek için bir ömür mücadele etmiştir"
Ortaç, "Şeytanın taraftarları bu mücadele için bedel ödemiş ve kararlı davranışlardır. Elhamdülillah şehitlerimiz de bugüne kadar dik durdular. Allah’ın (Celle Celalüh) taraftarı olarak bu mücadeleyi bugüne kadar vermişler ve Allah’tan (Celle Celalüh) başka hiç kimseden de korkmamışlar. Zaten Allah-u Teala da ‘Hiç kimseden korkmayın! Yalnızca Allah’tan korkun’ diyor. Bugün de zalimler, yeryüzünü fesada boğdu. Bugün de zalimler bir Müslümanın imanını göğsünden söküp almak istiyor. Bugün de zalimler ya İslam coğrafyasını işgal etmiş, ya da işbirlikçilerin eliyle sömürmüşler. Allah-u Teala da ‘Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir topluluk bulunsun’ diyor. Şehit Allah’ın bu emri gereği toplumda yerini almıştır. Şehit iyiliği yaymak ve toplumu ıslah etmek için bir ömür mücadele etmiş ve bunu hayatının gayesi bilmiştir. Şehit hayatı ile İslam toplumuna güç olurken aslında fitne çarkına, gayri İslami ideolojilerle kurulan sistemin çarkına da çomak sokmaktadır. Şehit böyle bir mücadele verirken onun varlığına tahammül edemeyen İslam düşmanları onun hayatına kast etmişlerdir. Şehidin mücadelesi ila-i kelimetullah içindir. Şehit Allah’ın (Celle Celalüh) dini yücelsin diye, İslam yaşansın, Müslümanlar özgürlüklerine kavuşsun, İslam hâkim olsun diye canını vermiştir." ifadelerini kullandı.

"Gayri İslami ideolojiler de şehit kavramını kullanıyorlar"

Gayri İslami ideolojilerin de Müslümanlara ait olan şehit kavramını kullandıklarını hatırlatan Ortaç, "Ne yazık ki bugün gayri İslami ideolojilere sahip örgütler ve sistemler de İslami kavram olan şehadeti kendi ölüleri için kullanmaktadırlar. Aslında bu onlar için zillettir. Neden İslam’ı benimsemedikleri halde İslami terimleri kendi ölüleri için kullanıyorlar. Kendi ideolojileri için savaşacak insan temin etmek için, insanların duygusunu şehidin ve şehadet kavramıyla harekete geçirmek, sömürmek için bu terimleri kullanıyorlar." diye konuştu.

"Şehidin hayatı Allah’ın kitabı ve Resulullah’ın sünnetini uygun olmuştur"

Ortaç, "Peygamber efendimiz (Sallalahu Aleyhi vesellem) şehidin akan ilk damla kanının onun bütün günahlarına kefaret olacağını söylemiştir. Şehid, nasıl Allah yolunda mücadele etmesin. Yine Resulullah (Aleyhisselatu Vesselam), ‘Cennet kılıçların gölgesi altındadır’ demiştir. Yani, 'İslami mücadelede, cihattadır' buyurmuştur. Şehid, nasıl Allah yolunda mücadele etmesin. Yine Resulullah (Aleyhisselatu Vesselam) 'Allah yolunda cihat etme arzusunu gönlünde taşımadan ölen kişinin cahiliye ölümü üzerine öldüğünü' söylemiştir. Şehid, nasıl Allah yolunda mücadele etmesin, kendi nefsi ve amellerini ıslah etmek, toplumun ıslah için nasıl mücadele etmesin. Şehidin hayatı Allah’ın kitabı ve Resulullah’ın (Aleyhisselatu Vesselam) sünnetini uygun olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Kazanımlarımız Allah yolunda canlarını feda eden şehitlerin sayesindedir"

Müslümanların sahip oldukları kazanımlarının şehitler sayesinde olduğuna dikkat çeken Ortaç, son olarak şunları söyledi:

"Bugün eğer bazı kazanımlarımız varsa emin olun ki bizden önce Allah yolunda en kıymetli varlıkları olan canlarını Allah yolunda feda edenlerin sayesindedir. Bugün eğer İslam davası, mücadelesi hala varlığını sürdürüyorsa şehitlerin mübarek kanlarının hürmetinedir. Yarın da eğer İslam davası varlığını daha görkemli sürdürecekse, bu da bugün Allah yolunda mücadele eden ve dualarında Allah’tan şehadeti isteyen Müslümanların sayesinde olacaktır." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)  

















Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir