• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bağışlayın! Yaşamak İstiyorum...`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Akdeniz ilçe Sağlık Müdürlüğü Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Birimi toplantı salonunda "Bağışlayın! Yaşamak İstiyorum..." konulu eğitim seminerini gerçekleştirdi.
 
Mersin Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Emine Çiğdem Sanlı`nın Eğitimci olarak görev aldığı "Bağışlayın! Yaşamak İstiyorum..." eğitimine, sağlık kurumuna bağlı Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Özel Hastane, Tıp ve Dal Merkezlerinde görevli Hekim ve Yardımcı Sağlık Personeli katıldı.
 
Eğitim sonrası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özgür Karaaslan, Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Galip Kırıcı ve diğer katılımcılar organ bağışında bulundu.
 
Akdeniz ilçe sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de, tedavileri yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün hastaların sayısı giderek artmakta, bu artışla birlikte organ ve doku naklinin önemi de dikkat çekici bir şekilde büyümektedir.
 
Organ ve doku naklinin gerçekleşebilmesi, ancak organ ve doku bağışı ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple toplumda, organ nakli bilincinin oluşturulması gerekmektedir. Bu bilincin oluşturulmasında, bütün kamu ve özel sağlık kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli sorumluluklar düşmektedir" denildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir