• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
Urfalılar Vefa Ödülünü Mursi`ye Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüp Nebi Belediyesi`nin birlikte düzenleyeceği 11. Uluslararası Eyüp Nebi Sabır etkinlikleri 15 Eylül tarihinde yapılacak. Bu yılın sabır, sadakat ve vefa ödülünü alacaklar belirlendi. Sabır ödülünü İbrahim Demirel, Sadakat ödülünü Aydın Menderes`in eşi Ümran Menderes`e verileceği Vefa ödülünün ise Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verileceği ifade edildi.
 
Önceki yıllarda gerçekleştirilen sabır etkinliklerinin bu yıl da görkemli geçmesi bekleniyor. Bu yıl on birincisi düzenlenecek olan sabır etkinliklerinde; ödüller verilecek kişiler, yaşadıkları ve ölümleriyle ülke gündemini meşgul eden kişilerden oluşuyor.
 
Eyüp Nebi Beldesinde yapılacak olan 11. Uluslararası Sabır etkinliğinde bu yıl 3 dalda ödül verilecek. Ödüller, vefa, sabır ve sadakat ödül olarak açıklandı.
 
Hz. Eyüp Peygamber Sabır Ödülü; bulunduğu minibüste silahlı saldırıya uğrayan 7 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel`in babası İbrahim Demirel`e, Sadakat ödülü büyük vefa örneği sergileyin Aydın Menderes`in eşi Ümran Menderes`e, Vefa ödülü ise yaklaşık 40 yıl sürgün yaşayan ve ülkesine döndükten sonra Cumhurbaşkanı seçilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verilecek.
 
Mısır Büyükelçiliği ile Şanlıurfa arasındaki irtibatı da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu sağlıyor.
 
Tertip komitesi Başkanı Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve Eyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım tarafından kararlaştırılan sabır ödülleri 15 Eylül Cumartesi günü akşamı yapılacak etkinliklerde verilecek.
 
Tertip Komitesi tarafından ayrıca Eyüp Nebi Beldesine katkı sağlayan Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç`e plaket verileceği öğrenildi.
 
Bu yıl on birincisi düzenlenecek olan Dünya Sabır Günü etkinliklerinin 15 Eylül Pazar günü saat 16.00`da Eyüp Peygamberin makamının da bulunduğu Eyüp Nebi Beldesinde başlayacağı ve çeşitli etkinliklerin saat 23.30`a kadar devam edeceği bildirildi.
 
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ve Muhammed Nur Doğan sabır gününe özel panele katılacak. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir