• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
 Afyon`daki Erlerin 17`si Üniversite Mezunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Askerî mühimmat deposunda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden askerlerin 17`sinin üniversite mezunu kısa dönem asker olduğu öğrenildi. Erlerin, acemiliklerini tamamlayarak bir hafta önce birliklerine teslim oldukları bildirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı`nda mühimmat konusunda uzun yıllar görev yapan bir uzman, bu duruma dikkat çekti ve ihmalleri şöyle sıraladı: "Savaş durumu hariç gece sayım yapılmaz. Depoya 30 civarında asker sokulmuş. Oysa sayım en fazla 6-8 kişiyle yapılır. Sayım yapan askerler ehil değil."

Resmi açıklamaların yanı sıra patlamaya ilişkin iddialar, ihmalleri gündeme getirdi. Depoda görevli askerlerin olaydan önce yakınlarıyla yaptıkları telefon görüşmelerinde `son dönemde mühimmat tasnifinin gece geç saatlere kadar sürdüğü` bilgisini verdikleri öğrenildi. Ayrıca patlamada hayatını kaybeden 21 kişiden 17`sinin üniversite mezunu kısa dönem asker olduğu öğrenildi. Şehit erlerin yaklaşık bir hafta önce birliklerine teslim oldukları ve acemi oldukları bildirildi.

Patlamayla ilgili ihmal iddiaları kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı`nda mühimmat konusunda uzun yıllar görev yapan bir uzman, patlamada ihmaller zincirinin bulunduğunu söyledi. Emekli askere göre savaş durumu hariç akşam saatlerinde mühimmat sayımı yapılmaz. Ayrıca mühimmat depolarında sayım en fazla 6-8 askerle gerçekleştirilir. Sayım yapan askerler de uzman olmalıdır.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir