• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da İHL`ler Yetersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman`da İmam-Hatip-Der ve Okul Aile Birliği tarafından yapılan açıklamada İmam Hatip Liselerinin mevcut ihtiyaca karşılık veremeyeceği belirtildi.
 
Açıklamada, kesintisiz eğitimin 4+4+4 şeklinde kesintili eğitime dönüşmesinden dolayı öğretmen ihtiyacının artığı ve imam hatip ortaokulların açılmasıyla mevcut sistemin ihtiyaca karşılık veremeyeceği vurgulandı.
 
Mevcut İmam Hatip Okulların Azlığı Büyük Bir Eksikliktir
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman İmam-Hatip-Der Başkanı Osman Teyfur, "Batman`da açılan İmam Hatip Liseleri yeterli olmasa da 4+4+4 sistemini ve seçmeli ders olan Kur`an`ı Kerim ve siyeri olumlu buluyorum,ancak yeterli de bulmuyorum. Mevcut okulların özellikle imam hatip liselerinin bu konuda yeterli olmayacağını sanıyorum. Çünkü müteddeyin halkımız bu konuda duyarlı olacağını düşünüyorum. Bu açıdan mevcut okulların yeterli olmayacağını düşünüyorum. Çünkü Batman gibi bir ilde 3 tane imam hatip lisesinin olması çok büyük bir eksikliktir" dedi.
İmam hatip liselerinin ihtiyaca cevap veremeyeceğini ve okul sayısının çoğaltılması gerektiğini ifade ede Teyfur, "Ayrıca bu yeni sistemde öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak, bilgileri verebilecek eğitimcilere de ihtiyaç vardır. Bu konuda ne gibi hazırlıklar yapıldı, yeterince eğitimci var mı yok mu onu kesin olarak bilmiyoruz. Ancak, bu konuya yetkililerin eğilmesi gerekir. İmam hatip liselerinin de önündeki engellerin kaldırılması halkın okullara teveccühünü kazanmıştır. Onun için mutlaka donanımlı, kendini iyi yetiştirmiş bu konuda tatmin edici bilgilere verebilecek eğitimcilere ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.
 
Öğrencileri İslami İlimlerle Donatacak Eğitimciler Tayin Edilmesi Gerekir
İlahiyat fakültelerden mezun olmuş öğrencilerin olduğunu ve İlahiyat fakültesinden mezun olanların da okullarda görev yapabileceklerini savunan Teyfur, "Kendilerini bu konuda yetiştirmiş camii imamlarından da yararlanılabilir. Bölgemizdeki medreselerden de faydalanılabilir. Bir şekilde mutlaka bu ihtiyaç karşılanmalı. Bu okulları açtık diyerek iş bitti şeklinde düşünmek yanlış olur. Öğrencilere gereken bilgileri verecek, maddi, manevi ve İslami ilimlerle donatacak eğitimcileri mutlaka tayin etmesi gerekir" şeklinde konuştu.
 
Teyfur, Batman`da 3 tane imam hatip lisesinin olduğunu belirterek "Mutlaka bu sayı artırılmalıdır. Yeni açılan imam hatip liselerine vatandaşımız yabancılık çekebilir, bu yılda başvurular idare edilebilinir ama önümüzdeki yıllarda çok daha fazla başvurular olacaktır. Onun için ileriye dönük mutlaka okul sayısı artırılmalıdır. Umuyorum ki nesillerimiz maddi, manevi yetiştirilecektir. Ayrıca diğer okullarda Kur`an`ı Kerim ve siyer derslerin seçmeli olarak açılması çok güzel bir gelişmedir. Bu konuda da velileri duyarlı olmaya çağırıyorum. Mutlaka bu dersleri seçmelidirler. Çocuklarımız geleceklerimizdir" diye kaydetti.
 
İmam Hatip Liselerine Had Safhada İlgi Var
Batman Okul Aile Birliği`nden yapılan açıklamada, Batman`da İstanbul Büyükşehir İHL, Mehmet Şimşek İHL ve Batman İHL adlarında 3 imam hatip lisesi olduğu ifade edilerek "Velilerin okullara gelip kayıt yapıyor. Bir hayli yoğunluk var. Yeni açılan imam hatip liseleri inşallah yükümüzü alacaktır" denildi.
 
Açıklamada Beşiri, Gercüş ve Sason`da da imam hatip liselerinin açıldığı ve buralarda yoğunluğun hat safhada olduğu vurgulanarak, "Batman ilçelerinde açılan imam hatip liselerine çok yoğun ilginin olduğu bilgisini aldık. Ağustosun sonunda bilindiği kadarıyla öğretmen ihtiyacı karşılanacaktır. Diyanet camilerde duyuru yaptı imam hatip okulları açıldı diye. Cami imamları, ilahiyat veya imam hatip liselerinden mezun olanlardan istifade edilecek bilindiği kadarıyla. Milli Eğitim Müdürlüklerinde öğretmen kriterleri yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir