• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Van Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Düğünlere Rahmet Geldi
Van`da İslami düğünlerin vazgeçilmezi haline gelen tiyatro gösterimlerini gerçekleştiren Rahmet Tiyatro Grubu, bu yolla insanlara doğruyu sunmaya çalıştıklarını vurguluyor.

 

VATSO, Ani Elektrik Dalgalanmalarını Sordu
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) İl Müdürü Murat Taş ile Bölge Müdürü Zafer Türüt`ü makamlarında ziyaret ederek son günlerde elektrik akımında yaşanan ani dalgalanmalar hakkında bilgi aldı.

 

Onarım İle Güçlendirme Karıştırılmamalı
Van`da düzenlenen \"Depreme Karşı Yapısal Güçlendirme\" panelinde güçlendirme adı altında bazı istismarlar olduğuna dikkat çekilerek, onarım ile güçlendirmenin karıştırılmaması gerektiği belirtildi.

 

İHL`ler Eski Günlerine Döndü
Katsayı engelinin kaldırılması ve yeni eğitim sistemiyle ülke genelinde İmam Hatip Liseleri`ne rağbet arttı. Birçok ilde yeni imam hatipler açılmasına rağmen yoğun talep nedeniyle bazı illerde sıkıntı yaşanıyor.

 

BÖLGE GAZETESİ: Kırsal Kalkınma İçin 7. Çağrı
Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik yedinci çağrı başladı.

 

Amacımız Hekimlik Çalışmalarını Yaygınlaştırmak
Van Halk Sağlığı Müdürü Dr Yakup İmren müdürlük olarak amaçlarının koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, toplum bilincini yükselterek hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti.

 

VANSESİ GAZETESİ: AKP Belediye Başkan Adayı Beşir Atalay mı?
AKP`de `3 dönem kuralı` ile milletvekilliğine ara verecek isimler arasında yer alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın Van`da konut kura töreninde yapmış olduğu konuşmada, Van nüfusuna kaydolacağını ifade etmesi, Van milletvekillerinin bu ifadeye vurgu yapan açıklamaları Atalay`ın AK Parti`den Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği şekilde yorumlandı.

 

DOĞU ANADULU GAZTTESİ: Toprak Evi Olan Vatandaşlar Dertli
Van`da yaşanan depremlerin ardından orta hasarlı olarak belirlenen ve güçlendirilmesi istenen toprak ev sahipleri dertli.

 

PRETİJ GAZETESİ: Ev Sahibi Olamadılar
Van`daki depremlerden sonra yapımı tamamlanan TOKİ evlerinin hak sahipliği başvuruları sona erdi ve kuralar çekilmeye başlandı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir