• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Haniye, Mısır`dan Gelen Heyeti Evinde Ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parti temsilcileri ve üniversite hocalarından oluşan Mısır heyetini karşıladığı sırada yaptığı açıklamada Haniye, heyetin ziyaretinin Mısır halkının Gazze`ye verdiği desteğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sınrı kapılarının açılması ve ambargonun kaldırılmasıyla tünellerin de kapatılacağını ifade eden Haniye, Mısır-Filistin sınırında serbest ticaret bölgesi kurulması çağrısında bulundu.

Sina`da meydana gelen olaylarda iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasının hedeflendiğine işaret eden Haniye, ``Mısır heyetinin ziyareti bu yöndeki planların boşa çıktığını göstermiştir`` dedi.

Hükümetinin Mısır ile güvenlik konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunun altını çizen Haniye, Sina`daki son gelişmeleri görüşmek üzere Mısır`a üst düzey bir heyet gönderdiklerini belirtti.

Öte yandan, Mısır heyetinin lideri Hişam Muhammed Abdurrauf, Gazze`ye gerçekleştirdikleri bu ziyaretle İsrail ambargosunu kırmayı, Filistinlilere destek vermeyi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlamlığını herkese göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Abdurrauf, ``İsrail gün geçtikçe küçülüyor, çok yakın bir zamanda da yok olacak ve Filistin yeniden Müslümanların olacak`` dedi. AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir