• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Ev Sahipleri Esnafı da Düşünmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim-Bir-Sen Gercüş İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, \"Gercüş`te çalışıp ilçe dışında ikamet eden başta öğretmenler olmak üzere tüm memurlarımıza, ilçe halkının yıllardır gösterdiği tepki aşikârdır. Gercüş halkının, ilçede çalışanların yine burada kalmaları gerektiği yönündeki görüşlerini şimdiye kadar haklı bulduk ve bulmaktayız. Tüm memurların ilçede ikamet etmelerinin, hem sosyal hem de ekonomik anlamda Gercüş`e önemli bir ivme kazandıracağı muhakkaktır\" dedi.

İlçede bir apartman dairesinin 400-500 TL karşılığı kiraya verildiğini belirten Önlü, \"Aynı daire Midyat`ta 250-300 TL ile kiralanabilmektedir. Üstelik İlçemizde son günlerde depozito ve bir yıllık peşin kira modası başlamış bulunmaktadır. Midyat`ta ki sosyal avantajlar da düşünüldüğü zaman Midyat birçok memurumuza her açıdan daha mantıklı gelmektedir. Yeni yolun tamamlanmasından sonra Midyat 15-20 dakikalık mesafede olacaktır. Bu demek oluyor ki hâlihazırda Gercüş`te ikamet eden diğer memurların da gideceği ihtimali yüksektir\" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda Önlü, \"Zaten sosyal ve ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar meydanda olan Gercüş`ten diğer memurların da gidebileceği ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda, ilçedeki esnafların halini düşününüz. Gercüş`ün akil insanlarına sesleniyoruz. Bu gidişe bir dur deyin ve evlerinizi kiralarken memuru doğal olarak da Gercüş`ün geleceğini düşünün\" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir