• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
`Müslüman Halka Verdiğiniz Sözü Tutun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu`na (MİNHAP) üye 13 İslami STK ortak bir basın açıklaması yaparak 2011-2012 yılında okullarda yaşanan başörtüsü sorununun bu yıl yaşanmaması gerektiğini ifade ettiler. Yapılan açıklamada: "2012-2013 yılı eğitim öğretim dönemine başlamak üzere olduğumuz bu günlerde önceki eğitim ve öğretim yılında ortaya çıkan o çirkin tabloların bu senede tekrarlanmamasını ve bu zulmün artık son bulmasını istiyoruz" denilerek idarecilerin keyfi uygulamalarına hükümetin dur demesi gerektiği ifade edildi.

MÜSLÜMAN OLAN BİR TOPLUMDA BAŞÖRTÜSÜYLE OKULA GİDİLEMİYOR
Sultangazi`de MİNHAP`a üye olan Umut-Der`de yapılan toplantıdan sonra basın açıklamasını okuyan Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar Hoca, "Bugün insanlığın büyük bir anlayış sıkıntısı ve tahammülsüzlük boşluğu yaşadığı bir gerçektir. İnsanlığı huzura kavuşturacak yegâne hizmet alanlarından biri de eğitimdir. 2012-2013 yılı eğitim öğretim dönemine başlamak üzere olduğumuz bu günlerde toplumun derin bir yarası olan önünde herhangi yasal ve kanuni bir engel olmadığı halde ve hele hele Müslüman olan bir toplumda başörtüsüyle okula gidememenin verdiği derin üzüntüyü yaşamaktayız. Oysa yasaların herkese eşit olarak uygulanması gerekirken ve "Tüm insanlar kanun önünde eşittir" denilmesine rağmen ne yazık ki kanunlar herkese eşit olarak uygulanmıyor ve idarecilerin keyfi uygulamaları sürüyor." dedi.

İNSANLIK BİR AYIRIMINDA BULUNUYOR
Ahlaki değerlerden yoksun Kur`an`a bağlı bir İslam toplumunu düşünmek mümkün olmadığı gibi, Kur`an`sız bir İslami ve ahlaki toplumu düşünmenin de mümkün olmadığını ifade eden Cemal Çınar Hoca, "Müslümanlar, evrensel değerlerle bezendikleri kadim tarihlerinde gerek birbirileriyle olan, gerek başkalarıyla olan ilişkilerinde ne kadar izzet ve itibar sahibi olduklarını görmeyen basiretten yoksundur. İnsanlığı huzursuzluğa sevk eden çağımızın, kuvvet, menfaat, çatışma, ırkçılık, sefalet gibi düşük anlayışa sahip olan insanların sıkıcı ve zehirleyici seküler dişlileri arasında sıkışıp durmaktadır. Bu gün düşünceyi esas alan, idealist insanlar tarafından tartışılan en önemli hususlardan biri insanlığın geleceğine dair adalet anlayışıdır.

İşte bu yol ayrımında bulunan insanlık, ya yoksulluk ya da savaş ve adaletsizliğin hâkim olduğu, ahlaki değerlerden mahrum bir meta düzenini devam ettirecek ve belki kendi kıyametini kendi eliyle koparacak bir yığınlar kümesine mahkum edecektir. Veyahut ta bütün insanlığı huzura kavuşturacak, evrensel değerlerle bezenmiş, hak, adalet, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ilkeleriyle birlikte barış, özgür ve sevgi toplumlarının temelini atan yeni bir toplum bina edecektir. Buraya kadar anlatmaya çalıştığımız pozitif veya negatif toplumun oluşumunda herkes mensup olduğu ve elindeki yetki nispetinde mesuliyetinin karşılığını her iki dünyada görmesi büyük ihtimal, ahirette ise görmesi kesin olacaktır." şeklinde konuştu.

MÜSLÜMAN BAYANLARA ÖRTÜSÜZLÜK DAYATILIYOR
Müslüman halkların yaşadıkları coğrafyalarda, Müslümanlar dışında herkes, inancını, ahlakını, yaşam değerlerini ve hukuk normlarını rahatlıkla hatta müftehir bir şekilde yaşaya bildiklerini ifade eden Cemal Çınar Hoca, "İslam ülkelerinde, halen bir Müslüman bayan için örtüsüzlük dayatılıyorsa, erkek ve kız öğrencilerin karma eğitimi kanunla dayatılıyor ve bunu ne öğrencilere nede öğrencilerin velilerine danışılmadan dikta edilip dayatılıyorsa-ki dünya istatistiklerinde karma eğitimin verimsizliği tescillenmiştir- , bunun hesabını kim verecek?" diye sorarak bu dayatmalara son verilmesi çağrısında bulundu.


BU AYIPLARA SON VERİN
"Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak önceki eğitim ve öğretim yılında ortaya çıkan çirkin tabloların bu senede tekrarlanmamasını ve bu zulmün artık son bulmasını istiyoruz" diyen Cemal Çınar, " İnancı gereği başörtülü okumak istedi diye dersten çıkarılıp soğuk kış günlerinde dışarıda bekletilen, öğretmeni tarafından tartaklanan öğrenciler, ikna odalarına alınıp psikolojik baskılara maruz kalan yavrular ve çocuğu örtülü okumak istedi diye hapis cezasına çarptırılan Güllü Çevik ve onun gibilerin çektiği sıkıntıların son bulmasını, Tesettürün önündeki engellerin kaldırılması için gerekli adımlar atılmasını, ve özelliklede okulların açılacağı bugünlerde velilerimizden çocukların en temel hakkı olan tesettürlü bir şekilde okullarına devam etmeleri hususunda çocuklarına destek olmalarını ve onların yanında olmalarını, Karma eğitim rezaletine son verilmesi için gereken hassasiyeti göstermelerini platformca tavsiye ediyoruz." dedi.

HÜKÜMET SÖZÜNÜ TUTSUN
Bu sorunun çözeceğini vaat edip seçimleri kazanan Hükümet yetkililerine de çağrıda bulunan Çınar Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslümanların destek ve oylarıyla iktidarda olan yöneticilere de diyoruz ki; bu Müslüman halka verdiğiniz örtünme yasağıyla ilgili sözünüzün arkasında durun ve mağduriyetleri gidererek haklarını iade ediniz. Okullarda yaşanan zulümlerin, sürgün ve cezalandırılmaların bu sene de yaşanmaması için ve bir insanlık sucu ve ayıbı olan okullardaki başörtü yasağının kalkması, karma eğitime son verilmesini ve tesettür ve başörtüsünün kamusal alanlarda serbest olmasını istiyoruz. Vicdan ve özgürlüklerden yana herkesi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz" (Erkan Yavuz - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir