• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Mustazaflar Hareketi Kahta`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN-İstişare ve bilgilendirme toplantılarına devam eden Mustazaflar Hareketi, Adıyaman`ın Kâhta ilçesinde faaliyet yürüten Kahta Çağrı - Der`i ziyaret ederek derneğin üye ve gönüllülerini hareketin amacı ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.
 
Siyasi alanda faaliyet yürütecek olan Mustazaflar Hareketi, İslami sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı istişare toplantılarına devam ediyor.
 
Adıyaman`ın Kahta ilçesinde faaliyet yürüten Kahta Çağrı- Der`i ziyaret eden Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Abdurrahman Cens ve Molla Beşir Şimşek, Mustazaflar Hareketi`nin amacı, hedefleri ve çalışmaları hakkında derneğin üye ve gönüllülerine bilgi verdiler. Cens ve Şimşek ayrıca, dernek gönüllülerinin sorularını yanıtlayarak dernek gönüllüleri ile fikir alışverişinde bulundular.
 
Bilgilendirme toplantısının giriş konuşmasını Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz yaptı. Daha sonra söz alan Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Abdurrahman Cens, böyle bir harekete neden gereksinim duyduklarıyla ilgili bilgi vererek "şartların böyle bir hareketi kurmayı zorunlu hale getirdiğine" dikkat çekti.
 
Konuşmasında İslam tarihinden örnekler veren Cens, `Bugün artık Müslümanların siyasi alanda temsilcilerinin olması lazım, sıkıntılarını, taleplerini ve isteklerini dile getirecek ve haklarını arayacak samimi temsilcilerinin olması mecburiyet halini almıştır. Vücudunun yüzde 92`si felçli mahkum Fikret Bayram`ın dramı, memleketinden yüzlerce kilometre uzaklara sevki çıkarılan evladını son bir kez olsun göremeden vefat eden Rana Teyzenin ve onun gibi ana babaların, mahkum eşlerinin ve çocuklarının dramı, üçüncü senesine girdiği halde halen ilköğretimi başörtülü okumak isteyen kız çocuklarının mazlumiyet ve mağduriyetleri ile ana babalarına verilen hapis cezaları göstermektedir ki Türkiye`de Müslüman insanların sorunlarına kulak tıkanmaktadır, görmezden gelinmektedir." dedi.
 
Konuşmasında Üstad Bediüzzaman`ın "siyasetten ve şeytandan Allah`a sığınırım" sözünün yanlış tevil edildiğini dile getiren Cens , Bediüzzaman`ın Emirdağ Lahikası`nda geçen `siyasete girmemiz kesin ama kesin olduğu zaman biz siyaseti dine dost ve alet yapacağız." sözünü anımsatarak Üstad Bediüzzaman`ın siyasete bakışı hakkında açıklamalarda bulundu. Cens, "Bugün ayak altına düşmüş, kıymetsiz olmuş siyasete Allah`ın izni ve yardımı ile kıymet kazandıracağız, asıl mecrasına çekmeğe gayret edeceğiz.` dedi.
 
Molla Beşir Şimşek ise İslam`da siyasetin fıkhi boyutunu ele aldı ve bu konu ile ilgili soruları cevapladı.
 
Üye ve gönüllülerin merak ettiği soruların cevaplandırılmasının ardından Çağrı- Der üye ve gönüllülerinin siyasi harekete dair öneri ve istekleri dinleyen Mustazaflar Hareketi heyetinin istişare toplantısı sona erdi.
Bu arada Mustazaflar Cemiyeti Heyeti, 28.08.2012 tarihinde cezaevine konulan STK yönetici ve üyeleri İsmail Alpaydın ve Kamil Demiral ile kapatılan Mustazaf-Der`in Kahta Şubesi genel sekreteri Mustafa Yetiş`in ailelerine teselli ve sabır ziyaretinde bulundular.
( Mehmet Eren - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir