• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Düğünlere Rahmet Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Düğünlerdeki tiyatro gösterimlerine kısa skeçlerle başladıklarını ifade eden Rahmet Tiyatro Grubu`nun yönetmeni Levent Dalgın, şimdi artık biraz daha uzun ve mesaj yüklü tiyatrolar sahneleyebildiklerini kaydetti.
 
İlk başlarda düğünlerde tiyatro gösteriminin halk tarafından garipsendiğini aktaran Dalgın, "Şimdi her kesimden insan düğünlerinde tiyatro gösterimi yapmamız için bize müracaat ediyor. Ancak hassasiyetimiz gereği sadece İslami olan, yani Allah`a isyan içermeyen ve kadınlarla erkeklerin ayrı bulunduğu düğünlerde tiyatro gösterimi yapıyoruz." dedi.
 
İslami Olanı Anlatmada Tiyatro Çok Önemli
Tiyatrolarına ilginin her geçen gün arttığını da ifade eden Levent Dalgın, "Halkımızın yabancı olduğu bir uygulama tiyatrolar. Çoğu kardeşimiz ilk defa şahit oluyor. Yalnız beklentilerin üstünde bir ilgi var. Tiyatrolardaki amacımız; vermek istediğimiz İslami mesajı biraz daha işe görsellik katarak vermek. Artık, İslami bir düğün talep edildiği zaman tiyatro da talep ediliyor. Geçen yıl yaklaşık 23 düğünde gösteri sunduk. Bu yıl da düğün sezonları kapanmadan şu an 40`a yakın tiyatro gösterimimiz oldu. Her tiyatroda farklı konular işliyoruz. Vermek istediğimiz mesajları biraz da tiyatrolaştırarak biraz daha işe görsellik katarak vermeye çalışıyoruz. Özellikle tiyatrolarımızda konu olarak İslami ve İslami olmayan düğünleri karşılaştırıyoruz. Tabi işe biraz da mizah katarak bunu yapmaya çalışıyoruz." diyerek, İslami olmayan düğünlere katılmadıklarını söyledi.
 
Rahmet Tiyatro Grubu`nun üyelerinden H. Yavuz Oktay da, amaçlarının Allah`u Teala ile insanlar arasında köprü olmak olduğunu, bu alanda tiyatronun önemli bir yer tuttuğunu dile getirerek, "Öncelikle bizler sadece düğünlerde değil hayatın her alanında Allah`ın rızasını gözetmek adına bir şeyler yapma çabasındayız. Tabi düğünler de bunun bir parçasıdır. Olmazsa olmazımıdır. 2 yıl önce düğünlerde Allah`ın rızasını gözetmek için bir grup kurduk. Gerçekten talep çok fazla." diyerek bu konuda duyduğu memnuniyeti aktardı.
 
Kısa Zamanda Çok Şey Anlatılabiliyor
Grubun üyelerinden Serdar Anlamaz ise, "Öncelikle baktığımız zaman bu düğünler Allah`ın emri olan Resullullah`ın (sav) sünneti olan bir eylemdir. Bunu da Allah`ın rızasına uygun İslami ölçülerle yerine getirmeye çalışıyoruz. Tiyatroları yaptıktan sonra tiyatroların çok etkili olduğunu gördük. Çünkü görsel olarak bir şeyleri anlatmak bazı şeyleri iletmek çok daha etkili oluyor. Belki bir düğünde dakikalarca, saatlerce süren sohbetler de yapılabilir fakat 15-20 dakikalık bir tiyatro yaptığınız zaman bunun tüm o konuşmalardan diğer etkinliklerden çok daha fazla etki bıraktığını, anlatılmak istenen mesajın çok daha etkili bir şekilde anlatıldığını, insanların üzerinde çok daha fazla etki yaptığının görüyoruz. Hemen hemen her düğünde bize tiyatro talebi geliyor. Bu da bir sorumluluktur. Gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz."dedi.
 
Kendilerinin aslında nasıl bir sorumluluk aldıklarının farkında olduklarını da aktaran Rahmet Tiyatro Grubu üyelerinden Murat Öztunç, "İnsanların Allah`u Teala ile arasındaki bağlantıyı tiyatro diliyle görsel olarak kurmaya ve sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Bu şekilde isyan olarak kullanılan günümüzdeki bazı düğünlerin yanlışlığını bizler yaptığımız tiyatro ile götürmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok yoğun teveccüh ve güzel öneriler alıyoruz. Herkesi bu konuda destek vermeye bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (Mahmut Aytekin/ Fırat Arslan - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir