• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yarım Sünnet Tedavi Edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYRBAKIR- Diyarbakır Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümü`nden Doç. Dr. Kemal Çiğdem, yarım sünnetin 1 yaşına kadar tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Doç. Dr. Çiğdem, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında `Peygamber Sünneti` veya `Yarım Sünnet\" olarak bilinen hipospadiasın, erkek çocuklarda görülen doğumsal bir anomali olduğunu, bu sorunla dünyaya gelen çocuklara mutlaka cerrahi müdahale olması, cerrahi işlem öncesinde de kesinlikle sünnet yapılmaması uyarısında bulundu.

 

Hipospadias sorunu ile dünyaya gelen bebeklere özellikle 1 yaşına kadar cerrahi müdahale yapılması gerektiğini açıklayan Doç. Dr. Çiğdem, hipospadias sorunu ile dünyaya gelen çocukların, idrarını bacaklarına doğru yaptığını belirterek konu ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti: \"Anne ve babalar, sünnet derisinin yarım şeklini, idrarın penisin alt tarafından aktığını fark ettiği anda hemen çocuk cerrahisi doktoruna başvurmalıdır. Çünkü sorun erken dönemde belirlenemezse, çocuk sünnet olana kadar fark edilmeyebilir. Bu da çocuklarda ileride önemli sağlık sorunlarına yol açar. İdrar deliği, olması gereken yerden ne kadar uzaksa sorun o kadar büyüktür. Yarım sünnet 1 yaşına kadar tedavi edilmeli. Hipospadiaslı çocuklar, ileride kısırlık sorunu ile de karşı karşıya kalabilecekleri için erken tanı ile doğru tedavi uygulanmalıdır.\" (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir