• DOLAR 32.494
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2472.41
  • ...
Bu İlk Değil! İşte Büyük Cephanelik Patlamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası`ndaki mühimmat deposunda subay ve astsubayların sayım ve tasnif yaptığı sırada yaşanan patlama sonucu 2 astsubay, 2 uzman çavuş, 21 er hayatını kaybetti. Yaşanan acı olay, Türkiye`de son yıllarda meydana gelen benzer büyük patlamaları hatırlattı.

Pamukova`da 27 Temmuz 1995 tarihinde çıkan yangın, 15. Kolordu Komutanlığı`na bağlı mühimmat deposuna da sıçramış, çok sayıda mühimmat havaya uçmuştu. Türkiye`nin ikinci büyük cephaneliğinde yaşanan patlama sonucu ilçedeki 15 bin kişi tahliye edilmiş, ilçe hayalet kente dönmüştü.

Kırıkkale`de Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)`na bağlı Mühimmat Fabrikası İşletmesi`nde 1997 yılında meydana gelen patlama sonucunda ise 4 kişi hayatını kaybetmiş, 100`e yakın kişi de yaralanmıştı. Patlama, Kırıkkale`de o tarihe kadar Makine Kimya`ya bağlı işletmede meydana gelen dört büyük patlamadan biri olarak kayıtlara geçmişti.

Kırıkkale`de 29 Ağustos 2008`de MKE`ye ait barut fabrikasının deposunda meydana gelen patlamada da 3 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı.

Yine Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde bu yıl 2 Ocak`ta Mühimmat Ana Depo Komutanlığı Ayırma ve Ayıklama Tesisi`nde meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmişti. Patlamanın TNT atölyesinde meydana geldiği açıklanmıştı. Patlamaların etkisiyle, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırılmış, fabrikada yangın çıkmıştı. Patlamanın şiddeti nedeniyle şehirdeki vatandaşlar büyük panik yaşamıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir