• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
`Karma Eğitim`e Bir An Önce Son Verilmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, karma eğitim sisteminin gençliğe zarar verdiğini belirterek bu sistemden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.
 
2012-2013 Eğitim Öğretim yılının öğretmenler açısından başladığını ve Batman`da yeni okullar açıldığını belirten Özperk, karma eğitimin, cumhuriyetin ideolojik rejiminin bu halka dayattığı büyük sorunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.
 
Özperk, "Uzun yıllardır karma eğitimin sonlandırılmasını kız ve erkek okullarının ayrılmasını ve birinci talebimiz bu anlamda orta öğretime ilişkin yani liseye ilişkin taleplerimiz. Gerçekten İletişimdeki, teknolojideki, internetteki son gelişmelerle beraber maalesef bu konudaki ahlaki yozlaşma hat safhaya ulaşmaktadır. Karma eğitim sistemi de bunu tetiklemekte ya da eğitici güç pozisyonu görmektedir" dedi.
 
Dindar Bir Nesil İçin Karma Eğitime Son Verilmesi Gerekir
Karma eğitim konusunda şuana kadar yetkililerin bu konuda sağır sultan rolünü oynamayı tercih ettiğini ifade eden Özperk, "Bu konuyla ilgili somut bir adım atılamadı. Umuyoruz ve talep ediyoruz ki, halkımızın kültürü, medeniyeti ve inancı adına bir talep olarak dile getiriyoruz. Biran önce geleceğimiz adına, gençliğimiz adına ve ahlaklı bir toplum adına ki Başbakan "Dindar bir nesil istiyoruz" demesinin üzerine bunu söylüyoruz gerçekleşebilmesi için mutlaka karma eğitime son verilmesidir" ifadeleri kullanıldı.
 
Kız ve erkek liselerinin açılması gerektiğini vurgulayan Özperk, "Geleceğimiz olan gençliğin ahlaki boyutta korunması zorunluluk ve bir zaruriyettir. Çünkü gençlik bugünümüzdür, yarınımızdır. Fakat maalesef şuan da okullarda gördüğümüz tablo bir öğretmen, bir veli ve bir sendikacı olarak çok istediğimiz bir tablo, çok istediğimiz bir durum değildir" diye tepki gösterdi.

Sivil toplum kuruluşları kadar da velilere de sorumluluk düştüğünü kaydeden Özperk, "Velilerimizin de bu taleplerini, bu beklentilerini yüksek bir sesle dile getirmeleri bir kamuoyu oluşturabileceklerine inanıyorum. Çünkü Türkiye gibi ülkelerde hükümetler ya da siyasiler kamuoyundan ya da halktan gelen tepkiler ya da talepleri dikkate almak mecburiyetindedirler. Çünkü sonuçta bir oy meselesi var ve oy verdiğimiz partiden bunu talep etme hakkı vardır. Halkımızda bu bilince, bu duyarlılığa ulaştığı anda da bu sorunun çözüleceğine inanıyorum"şeklinde konuştu.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir