• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Bitlis Sebze Hali Çilesinde Sona Doğru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Yıllardır hem esnaf hem de müşteriler için eziyet olan Bitlis merkezdeki yeni hal sorunu sona eriyor. Şehirdeki hal sorununun, 15 bin m2 kapalı alan üzerine inşa edilecek yeni hali binasıyla sona ermesi bekleniyor.

Yapımı devam eden yeni hal binasında soğuk hava depoları, ofisler, restoran, kafeterya, yükleme boşaltma alanları ve yük kantarları bulunuyor. Yeni hal binasının Kasım ayı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Halde sebze komisyonculuğu yapan Aytekin Çoban ve Rıfat Bayrak, sebze halinin küçük olması tek giriş ve çıkış nedeniyle yıllarca sıkıntı çektiklerini ifade ederek, halde bazen bu sıkıntılar nedeniyle tatsızlıklar yaşandığını bu nedenle müşterilerinin sebze için il dışına yöneldiğini söyledi.

Müşterilerin il dışına yönelmelerini önlemek için zaman zaman merkez dışında yer tahsis edip sebzelerini satışa sunduklarını belirten Çoban, yeni yapılacak halin bu sıkıntılara çözüm olacağını belirtti.

Sebze halinde mal alan manavcılardan Ayhan işbaran ise, hal sorunun ilin en başta gelen sorunu olduğunu dile getirerek, bunu defalarca milletvekillerine, belediye başkanına ve yetkili mercilere aktardıklarını kaydetti.

Yıllardır şehir merkezinin en işlek caddesinde bulunan ve çok küçük bir alana sahip tek giriş ve çıkışlı olan hal binasında sebze komisyoncusunun yanı sıra peynirci, cevizci, balcı, gıda satıcısı ve yerli mahsulcü esnaf hizmet veriyordu. Hal binasında çekilen çile, sıkıntı ve trafik sorunları satıcı ve alıcılar için çileye dönmüştü. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir