• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
VATSO, Ani Elektrik Dalgalanmalarını Sordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, berberinde bulunan VATSO Meclis Üyesi Yavuz Altay ve VATSO bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu ile birlikte ilk olarak VEDAŞ İl Müdürü Murat Taş`ı ziyaret etti. VEDAŞ`ın Van`da yaşanan depremin ardından çok başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Nadiroğlu, VEDAŞ`ın bu ciddi çalışması sayesinde üyelerinin deprem sonrasında enerji alımı konusunda çok ciddi bir sıkıntı yaşamadığını kaydetti. Nadiroğlu, ancak son günlerde sık sık elektrik akımında ani dalgalanmaların yaşandığını belirterek konu ile ilgili müessese müdürü Murat Taş`tan bilgi aldı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Müessese Müdürü Taş, özellikle ise son birkaç gündür yaşanan `Armonik` dedikleri dalgalanmanın Şanlıurfa ilindeki sondaj kuyularından kaynaklı yaşanan bir sıkıntı olduğunu ve bunun da Türkiye`nin büyük bir bölümünü etkilediğini kaydetti. Yaşanan bu sıkıntıyı Van şehir şebekesinin İran üzerinden gelen hatla beslenme yoluyla giderildiğini söyleyen Taş, Van şehir şebekesinde ciddi bir düzelmenin olduğunu, yaşanan sorunun Van`a özgü olmadığını genel bir sıkıntı olduğunu ifade etti.

 

Daha sonra beraberinde bulunanlarla birlikte VEDAŞ Van Bölge Müdürü Zafer Türüt`ü ziyaret eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van`da yaşanan depremlerden dolayı ciddi zararların olduğunu ifade ederek, \"En acısı ise ağır hasarlı ve yıkık olan 26 bin civarındaki konutun sadece yüzde 11`inin sigortalı oluşudur. Bu da çeşitli banka işlemleri için sigortalanmıştır\" diye konuştu.

 

Bölge Müdürü Türüt ise yapılan ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu ve beraberindekilere teşekkür etti. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir