• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Bezirhane ve Köprüköy Mezralarında Su Sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
IĞDIR- 2012 yılı KÖYDES Yatırım Programı dahilinde susuz durumda olan Çilli köyü Bezirhane, Köprüköy mezralarına ve Elmagöl köyüne içme suyu getirilmesi amacıyla etüt çalışmaları başlatıldı. Arazi koşullarının oldukça zor olduğu bu bölgede toplam 60 noktada jeofizik etüt çalışması yapılmış ve yapılan jeofizik etüt çalışmaları doğrultusunda Çilli köyü Bezirhane mezrasında sondaj kuyusu açılmaya karar verildi. Rakım yüksekliği 2100 metre olan alanda İl Özel İdaresi iş makineleri ile güzergah açılmış ve bu noktada sondaj makinesinin çalışabileceği koşullar sağlanarak, 250 metre derinliğinde sondaj kuyusu açılarak suya ulaşıldı.
 
Uzun yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken ve susuz olduğu için boşalma noktasına gelen Çilli köyüne bağlı Bezirhane ile Köprüköy mezraları ve Elmagöl köyünde yaşayan vatandaşlar suya kavuşmanın heyecanını ve sevincini coşkuyla kutlayarak "Köyümüzün en önemli sorunlarından birisi su sıkıntısıydı dediler. Köy halkı olarak içme ve kullanma sularını hala taşıma usulü ile şehir merkezi veya çevre köylerden temin ediyorduk; Aynı bölgede daha önceleri birkaç defa yapılan su arama sondaj çalışmalarından bir sonuç alınamamıştı. İl Özel İdaresi`ne yaptığımız müracaat neticesinde burada geniş kapsamlı bir sondaj çalışması yapıldı. Yapılan sondaj çalışması neticesinde artık köyümüzde saniyede dört litre su akıyor. Köy halkı olarak bir bayram sevinci içerisindeyiz, Köyümüzün içme ve kullanma suyu sıkıntısı çözüldüğü için çok mutluyuz" diye konuştular.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise yaptıkları çalışmanın oldukça başarılı olduğunu belirterek, "zor şartlar altında yaşayan vatandaşlarımızı yeterli suya kavuşturmak için belli noktalarda sondaj çalışmalarımız oldu. Fakat bu çalışmalardan herhangi bir sonuç alınamadı, son olarak Bezirhane mezrasında yaptığımız sondaj çalışmasında saniyede dört litre olmak üzere su kaynağı bulduk. 2100 metre rakımında 250 metre derinliğinden elde edilen bu su Çilli köyü Bezirhane, Köprüköy mezraları ile Elmagöl köyünde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere isale edilecektir." şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir