• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
 Hazar Denizi`nde Bir İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hazar denizindeki petrol yataklarının paylaşımı konusunda Azerbaycan ile arası açık olan Türkmenistan, dikkat çekici bir ilke imza attı. Türkmenistan, Hazar Denizi`nde ilk kez tatbikat düzenledi. Tatbikatta, denizden sızma girişiminde bulunan temsili düşman güçlerine karşı, Türkmen ordusunun savunma yetenekleri test edildi.

Tatbikat, Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı kentine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Cafar mevkiinde düzenlendi.

Tatbikatı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile birlikte yabancı misyon şefleri, askeri ataşeler ve çok sayıda yabancı gazeteci izledi. Tatbikatta ilk olarak, düşman kuvvetleri tarafından işgal edilen gemiye kurtarma operasyonu düzenlendi.

Daha sonra Hazar kıyısındaki petrol rafinerisini işgal eden düşman güçleri bertaraf edildi. Tatbikat kapsamında Deniz Kuvvetleri`ne ait askeri gemiler ilk kez görücüye çıkmış oldu.

Türkmen ordusu, ilk defa bu tatbikatta insansız hava aracı, Diamond-42 model istihbarat uçağı, Uran roketleri ve bazı yeni topları da denedi. Tatbikat denizdeki hedeflerin havadan ve karadan vurulmasıyla sona erdi.

Tarafsız ülke statüsünde olan Türkmenistan, bölgede oluşturulan ve askeri nitelik taşıyan hiçbir uluslararası askeri güce üye değil.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir