• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Dünya Müslüman Kadınlar Haftası için hazırlıklar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayhan Kaya / Adana

Nisan ayı boyunca Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği Kutlu Doğum Etkinlikleriyle gönüllere peygamber sevgisi eken Peygamber Sevdalıları Platformu; Haziran ayı itibarıyla Hz Fatıma’yı anma ve Dünya Müslüman Kadınlar Haftası etkinlikleri düzenleyeceğini duyurdu.

Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu toplantısı sonrası açıklama yapan platform sözcüsü Salih Demir, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, inşallah bu sevdayı; yapacağımız daha farklı etkinliklerle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle daha etkin ve etkili kılmak istediğimiz dünya Müslüman kadınlarının haklarını, örnekliklerini tüm insanlıkla ama özelde Müslüman halkımızla paylaşmak istedik. Yine Müslüman kadınların anlayışlarının daha anlaşılır kılınması açısından Hz. Fatma’nın, Allah Resulünün (sav) gözbebeğinin hayatının bilinmesi ve yine özellikle insanlığa her konuda örnek olmuş Meryem’lerin, Asiye’lerin ve Hatice’lerin hayatlarının Müslüman kadının hayatının her alanına yerleşmesi açısından bu faaliyetlerimizi arttırarak yapacağız” dedi.

SIKINTILARIN MERKEZİNDEKİ KADINLAR KONUŞACAK

Platform bölge yetkilileri olarak, yapılacak programları değerlendirdiklerini belirten Demir, “Bu çerçevede, platform üyesi bacılarımızın organize edeceği etkinlikler yapacağız. Bu etkinliklerimizi, derneklerimizde ve salonlarda yapacağımız faaliyetlerimizle, özellikle Müslüman bacılarımızın dertlerini, sorunlarını ve yine Müslüman kadının örnek şahsiyetinin yansımalarını insanımıza aktaracağız. Konu ile alakalı programlarımızda konuşmacılar, sanatçılar, sinevizyon gösterimleri ve tiyatro sunumu olacak ve gelen bayan misafirlerimize, bu sorun ve sıkıntıların merkezinde olan Müslüman bacılarımız aracılığıyla yansıtılacak” şeklinde konuştu. 

BATMAN İSE, ‘DÜNYA MÜSLÜMAN KADINLAR GÜNÜ’NDE HZ. HATİCE’Yİ ANACAK

Batman Dünya Müslüman Kadınlar Günü münasebeti ile Hür-Der (Gençlik, Eğitim ve Dayanışma Derneği) Kadın Kolları Hz. Hatice’nin anılacağı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik hakkında açıklama yapan Hür-Der üyelerinden M. Beşir Şimşek, “Dünya Müslüman Kadınlar Günü, münasebetiyle bu yılda müminlerin annesi ilk mümin ve peygamberimizin ilk eşi Hz. Hatice anılacak ve anlatılacak” dedi.

Gayelerinin İslam’ın kadına verdiği değeri ve örnek kadın şahsiyetini göstermek olduğunu söyleyen Şimşek, “İslamın kadına verdiği değeri ve günümüz kadınlarının da örnek olması gereken örnek kadın şahsiyetini göstermek amacıyla böyle bir etkinliği düzenleme ihtiyacı hissettik. Bu münasebetle Hür-Der Kadın Kolları tarafından 21.05.2011 Cumartesi günü Vural Düğün salonunda saat:13.30’da tertipleyeceğimiz ve bayanlara özel olan Hz. Hatice’yi anma etkinliğine tüm bacılarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir