• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Bu Gazete Birilerini Çok Kızdıracak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Gazete Budizm bir barış dinidir diyen Ahmet Davutoğlu`na ve Fethullah Gülen`in 2000-2001 yılında söylediği tahmin edilen Budizm bir ahlak dinidir sözlerine göndermede bulundu.

Milli Gazete Arakan kan ağlarken, diyalogçu zihniyetin barış ve ahlâk dini olarak ülkemize empoze etmeye çalıştığı "Budizm"in rahipleri gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi sözleriyle yaptığı haberinde Fethullah Gülen cematine üstü kapalı eleştirilerde bulundu...

İşte Milli Gazete`nin o manşeti

Arakan kan ağlarken, diyalogçu zihniyetin barış ve ahlâk dini olarak ülkemize empoze etmeye çalıştığı "Budizm"in rahipleri gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun da Arakan ziyareti sırasında Budist kamplarındaki rahipler ile yaptığı görüşmede Budizm`i "barış yanlısı" bir din olarak göstermiş ve büyük tepki çekimişti.


YÜZLERCE BUDİST RAHİP GÖSTERİ YAPTI

Yıllardır Myanmar devletinin desteklediği Budist çetelerinin akıl almaz katliamlarına maruz kalan Arakanlı Rohingya Müslümanlarının dramı devam ediyor. Dışişleri Bakanı Davutoğlu`nun Arakan ziyaretinde "barış yanlısı" olarak nitelendirdiği Budist rahipler ise Arakanlı Rohigya Müslümanlarının göçe zorlanması talebiyle gösteri yaptı. Gösteriye yüzlerce Budist rahip katıldı. Gösteride tarihin gördüğü en acı katliamlara maruz kalan Arakan Müslümanlarının zorla başka bölgelere sürgün edilmeleri istendi.

SÜRGÜNLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Budist ırkçıların gösterisine İslam dünyasının otoritesi kabul edilen El-Ezher`den tepki geldi. El-Ezher şeyhi Et-Tayyib, "Dini, ırkı, rengi ne olursa olsun insan saygıyı hak eden bir varlıktır. Bu sürgün politikalarını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası toplum acilen duruma müdahale etmeli" dedi.

Yıllardır Myanmar devleti ve devlet destekli Budist çetelerin saldırıları altında yaşam mücadelesi veren, milyonlarcası mülteci konumuna düşen Arakanlı Müslümanlara uygulanan Budist şiddeti hız kesmiyor. Geçtiğimiz gün Arakanlı Rohinya Müslümanlarının sürgün edilmesini talep eden yüzlerce Budist rahip gösteri yaptı. Gösteride, tarihin gördüğü en acı katliamlara maruz kalan Arakan Müslümanlarının zorla başka bölgelere sürgün edilmeleri istendi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Arakan`a yaptığı ziyarette Budizm`i barış yanlısı olarak nitelendirmişti. Budist çetelerin saldırılarıyla on binlerce insanını kurban veren Rohingyalı Müslümanları şimdi de Budist rahiplerin sürgün talebiyle yüz yüze kaldı. Budist rahiplerin bu tutumuna dünyanın en etkili dini otoritelerinden biri olduğu kabul edilen Mısır`daki El Ezher`den tepki geldi. Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, yaptığı yazılı açıklamada, "Dini, ırkı, rengi ne olursa olsun insan saygıyı hak eden bir varlıktır. İnsanları yerlerinden sürmek istemeleri, aynı zamanda BM sözleşmelerine de aykırıdır" dedi.

İnsanların aynı ülkede eşit şekilde yaşamaları gerektiğini vurgulayan Tayyib, Budist rahiplere hitaben, "Kainattaki hiçbir varlığın diğerine eziyet etmeye hakkı yok" ifadelerini kullandı. İnsana uygulanan en büyük eziyetin onu ait olduğu topraklardan sürmek olduğunu söyleyen Tayyib, "Biz, sürgün politikalarını şiddetle kınıyoruz. Uluslar arası toplumu acil ve aktif bir şekilde duruma müdahale etmeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Milli Gazete

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir