• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Veliler Tedirginliklerini Çocuklarına Yansıtmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi ile 66 ay ile 72 ay arasındaki çocuklar 1. sınıfa başlayacak. Çoğu veli ise çocuğunun erken okula başlaması ile ilgili tedirginlik içerisinde. Konu ile ilgili ailelere uyarılarda bulunan Fatih Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Ersin Tokdemir, velilerin tedirginliklerini çocuklara yansıtmamaları gerektiğini belirtti.

 

Tokdemir, \"Erken okula başlama konusu ev içinde ya da sosyal ortamlarda sürekli tedirginlik ile konuşulan bir mesele haline getirilmemeli, tam tersine çocuk okula teşvik edilmeli. Tedirginliğinizi çocuğa yansıtmayın\" uyarısında bulundu.

 

Okulların bu yaş çocukların psikomotor (beyin-kas koordinasyonu) yeterliliklerine uygun fiziki koşulları sağlaması gerektiğini ifade eden Tokdemir, \"Okul girişleri, oyun bahçeleri ve koridorlar, büyük sınıflardaki öğrencilerden farklı olmalı. Öğrencilerin fizyolojik yapıları göz önünde bulundurulmalı ve tuvalet, beslenme, oyun gibi temel ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek mekânlar sağlanmalıdır. Ayrıca 5-6 yaş çocuğunun hayal dünyası çok renklidir. Bu dünyanın eğitim ortamına yansıtılabilmesi için, farklı oyun aktiviteleri yapabileceği, keşfetme yeteneğini güçlendirebileceği ve merak duygusunu tatmin edeceği materyallerle donanımlı mekânlar hazırlanmalıdır\" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir