• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BİNGÖL - Otomotiv sektöründen FİAT, Bingöl`de yetkili servis açarak, Bingöllü araç sahiplerini çevre illere bağımlı olmaktan çıkaracak.
Ekinyolu Mevkii`nde 2.500 m2 alanda temel atarak tesis kurma çalışmalarına başlayan FIAT, 40 kişiye de istihdam kapısı açacak.

 

Bingöl`de ciddi anlamda servis talebi olduğunu belirten Proje Koordinatörü Cuma Karaarslan, araç sahiplerinin çevre illere bağımlı olduklarını ve bunun da hem ilin ekonomisine kayıp yaşattığını hem de araç sahiplerine ekonomik yük yaşattığını söyledi.

 

Kurulacak tesisle bu sorunların ortadan kalkacağını belirten Karaarslan, şunları söyledi: \"5 firmanın `İşbirliği, güç birliği` projesi kapsamında bir araya gelerek yaptığı bir yatırım ile FIAT yetkili servisin temelini atıyoruz. Bu tesis güç birliğini hizmete dönüştürme çabasıdır. Altyapıya uygun bir yapılanama ile Bingöl de servis ağına katılacak. İnşallah Bingöl`de daha ucuz hizmet temini sağlanabilecek\" dedi.

 

Karaarslan, yatırımın `işbirliği, güç birliği` kapsamında KOSGEB`den 250 bin lira hibe desteği aldığını ve bu desteklerin istihdam oluşturan işletmelerin kuruluşlarında önemli rol oynadığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek entegre tesisin temeli atıldı. (Nihat Kanat - İLKHA)