• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
TOKİ Yolu, Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani ilçesi Dicle yolu üzerinde bulunan TOKİ konutlarına giden yolda aydınlatma ışıkları bulunmuyor. Güneşin batmasıyla beraber karanlığa bürünen yolda sürücü ve yayalar zor anlar yaşıyor. Yolun tek şeritli ve kaldırımsız olması da yolu daha bir tehlikeli yapıyor.

 

Yolun aydınlatma lambalarının bulunmadığını belirten vatandaşlardan M. Ali Yenilmez; \"Güneş batınca yol tamamen karanlığa bürünüyor. Yürüyüş veya spor yapmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Gece geç saatte işten çıkan ve servisi kaçıran vatandaşlar yaya olarak evlerine gelmek zorunda kalıyorlar. Yol karanlık olunca trafik kazaları olması ihtimali de artıyor\" şeklinde konuştu.

 

Yollarının aydınlatılmasını isteyen Bilal Yakut ise; \"TOKİ yolu tek şeritli ve kaldırımsız. Sürücüler yayaları fark etmiyor. Yolun aydınlatılmasını istiyoruz. Bazen karşıdan gelen yayaları bile göremez duruma geliyoruz. Yetkililerin harekete geçmesi için ille de insanların ölmesi ya da trafik kazası mı olması gerekiyor\" diye tepki gösterdi.

 

Yolun gittikçe daha işlek hale geldiğini ve okulların açılmasıyla beraber trafiğin daha da yoğun olacağını belirten Yakut; \"Yetkililer biran evvel harekete geçsin ve sorunumuzu çözsün\" dedi. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir