• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Ölen Gümrük Memurunun Tayini Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görev süreleri dolmadığı halde sürpriz bir şekilde Doğu’daki sınır kapılarına gönderilen 250 gümrük muhafaza memurunun arasında ölen bir personelin de olduğu ortaya çıktı. Bir emekli memurun da Van’a gönderildiği anlaşılınca tayinler durduruldu

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, ilk defa bu yıl uygulamaya soktuğu tayin yönetmeliğiyle, Batı illerindeki görev süreleri dolmadığı halde 250 gümrük muhafaza memurunun tayinlerini Doğu’ya hatta kapalı olan sınır kapılarına yaptı. Aynı kurumda çalışan eşler dahi aynı il yerine birbirine uzak illere gönderildi. Tayin zamanı gelmeden karşılaştıkları kötü sürpriz memurları şaşkına çevirdi. Teşkilatta tayinlerle ilgili tartışmalar sürerken ilginç bir gelişme yaşandı.

ÖZENSİZ VE ACELEYLE

Gürbulak Sınır Kapısı’nda görev yaparken 23 Temmuz 2012’de trafik kazasında hayatını kaybeden muhafaza memuru Mehmet Ali Kozaka’nın Antalya’daki Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne tayini çıkmıştı. Bununla da kalmadı. 3 ay önce Antalya’da görev yaparken emekli olan Ş.U. da Van’a tayin edilmişti. Memurlar, tayinlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na mail, telefon ve mesaj atarak tepki gösterdi. Özensiz ve ani yapıldığı öne sürülen tayinler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edildi.

‘TEKNİK HATA OLDU’

Garip durum bakanlık tarafından şöyle izah edilmeye çalışıldı: “Çalışma sürelerini doldurmadan ihtiyaç olan yerlere atanacak personelin büyük çoğunluğunun e-atama tercih formunu doldurmamaları nedeniyle mazeretleri bakanlığa ulaşmamıştır. Bu personelin atamaları tabii olarak gerçekleştirilmiştir. Mazeretlerine göre yerinde kalma hakları bulunanların atamalarının iptal edilmesi halinde de personel sayılarındaki denge bozulacaktır. Bu durumda oluşan fiili imkânsızlık ile bilgisayar programında tespit edilen bazı teknik hatalar nedeniyle bilgilendirme amaçlı ilan edilmiş olan atama işlemleri uygulamadan kaldırılmıştır.”

YOLSUZLUK İDDİALARI

İstanbul gümrüklerinde bu yıl içinde çok sayıda operasyona imza atıldı. Milyon dolarlık kaçak eşya yakalandı. Büyük yolsuzlukların yaşandığı gümrüklerde geçen yıl yapılan 10 milyar dolarlık hayali ihracat operasyonunda, 60 işadamı ile bu kişilere yardım ettiği öne sürülen 15 gümrük memuru hakkında da işlem yapılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir