• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Filistinli Tutuklular Açlık Grevine Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ebu`s-Sebeh yaptığı açıklamada, esirlerin isteklerinin yerine getirilmesi için yürüttükleri 28 günlük açlık grevinin ardından İsrail ile anlaşmaya vardıklarını ancak Dırar Ebu es-Sisi`nin hücre hapsinde 100 gündür açlık grevi yaptığını görünce açlık grevi mücadelesine devam etme kararı aldıklarını söyledi. Ebu`s-Sebeh, İsrail yönetimine direnmeye devam edeceklerini kaydetti.

Filistinli liderlerin İsrail`in anlaşmalara riayet etmemesi sebebiyle yeni bir esir mübadele anlaşması yapmadıklarını ve bu anlaşmanın son anlaşma olduğunu ifade eden Ebu`s-Sebeh, ``Siyonistler, Mısır`ın aracılık yaptığı çoğu anlaşmanın gereklerine uymadı, bunlardan biri de esir mübadelesi anlaşması`` diye konuştu.

Mısır`ın aracılığıyla 2011 ekim ayında yapılan esir mübadelesi anlaşması gereğince, 5 yıl Hamas`ın elinde tutuklu kalan Gilad Şalit`e karşılık 1027 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.

İsrail, Filistinli esirlerin açlık grevinin ardından İsrail cezaevi yönetimi ile Esirler Hareketi liderleri arasında imzalanan anlaşma gereğince Gazze`de bulunan ailelerin esirleri ziyaret etmesine izin vermişti.

Bir grup esir halen İsrail ordusunun idari tutuklamaları sonlandırmaması ve hapishanelerdeki kötü koşullar sebebiyle açlık grevine devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir