• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Kurbanlık Taşıyan TIR TEM Otoyolu`nu Karıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEM Otoyolu Sakarya mevkiinde kaza yapan TIR’`dan düşen ineğe minibüs çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Etrafa saçılan kurbanlıklar sebebiyle Otoyol bir saat süre ile kapalı kaldı.

Kaza, Sapanca Göl mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sakarya’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Mehmet Altuntaş idaresindeki 76 DF 759 çekici, 76 DF 893 dorse plakalı TIR, önünde seyretmekte olan Erhan Gül idaresindeki 42 LG 427 plakalı kamyona çarptı. Kaza sonrası kontrolden çıkan TIR, ters dönerek otoyolun ortasında bulunan bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle TIR`’ın dorsesinde taşıdığı 25 büyükbaş hayvan otoyola dağıldı. Etrafa saçılan büyükbaş hayvanlardan birine o sırada Ankara istikametine gitmekte olan Hasan Özsoy idaresindeki 16 U 8570 plakalı minibüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen ve yaklaşık 100 metre sürüklenen minibüste bulunan sürücü Özsoy ile yanında bulunan Ayhan Ay yaralandı.

Yaralılar kaza yerine gönderilen ambulansla Sapanca Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Yaralılardan Ayhan Ay burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesine sevk edildi.

Kaza sonrası etrafa dağılan büyükbaş hayvanları Otoyolun dışarısına çıkarmak için Sakarya Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar yoğun çaba harcadı. İlginç görüntülerin yaşandığı kazada telef olan büyükbaş hayvan ve kaza yapan araçlar çekici ve vinç yardımı ile yol kenarına taşındı.

TIR sürücüsü Özsoy “Iğdır’dan aldığım kurbanlıkları satmak için İzmit’e götürüyordum. Önüme araba geçti geçerken bariyerlere vurdu bende kaçmak isterken hem ona hem de bariyerlere vurdum. Sonrasında havyalar yola dağıldı” dedi.

Kaza sebebi ile TEM Otoyolu Ankara istikameti bir saat süre ile ulaşıma kapalı kaldı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir