• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
Budunoğlu, Görevine İade Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- 2011 Ekim ayında görevden alınan Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Budunoğlu`nu haklı bulan Malatya Bölge İdari Mahkemesi görevinde başarısızlığı ve yetersizliği tespit edilmediği için eski görevine iadesine karar verdi.

 

Kararda şu ifadelere yer verildi: \"Hakkında herhangi bir soruşturma inceleme yada disiplin cezası olmadığı gibi ilgilinin bu görevde bulunduğu 2010 yılına ait Sicil raporunun ortalama 89 puan ile değerlendirildiği anlaşılmaktadır.
Bu durumda görevinde herhangi bir başarısızlığı yada yetersizliği tespit edilmeyen bilakis görevde bulunduğu süre içinde düzenlenen sicil raporu 89 puan ile değerlendirilen davacının ikinci görevle yürüttüğü Başhekimlik görevinden alınmasına ilişkin dava konusu işlemde kamu yararı ve hizmetleri gerekleri ile hukuka aykırılık görülmemiştir.
Öte yandan dava konusu işlemin uygulanması halinde ikinci görevini yürüttüğü Başhekimlik görevinden alınan davacının telafisi güç yada imkansız zararları olabileceği kanaatine varılmıştır\" denildi.

 

İdari Mahkeme tarafından görevine iade kararı verilen Dr. Budunoğlu`nun dün ititbarı ile görevine başladığı öğrenildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir