• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Tırtar Köyü Sağlıklı İçme Suyuna Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Toroslar ilçesine bağlı Tırtar Köyü İçme Su Şebekesi çalışmaları sona erdi. Köylüler içme suyuna kavuştu.

 

Mersin İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, \"Daha sağlıklı yaşam standartları sağlanması adına son yıllarda önemi vurgulanan, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmalar, İdaremiz tarafından da uygulanmaya başlandı. Bu tür bir proje ile Mersin Toroslar İlçesine bağlı Tırtar Köyü sağlıklı içme suyuna kavuştu\" denildi.

 

Açıklamada, İçme suyu tesisine montajı yapılan güneş panelli solar sistem ile otomasyon kontrollu dalgıç tipi elektromotopomp ve müştemilatının, İdarenin 2012 Yılı Programı kapsamında yapıldığı belirtilerek, yapılan solar sistem sayesinde, 50 metre derinlikten 1 LT debideki suyun, 712 metre ilerideki gömme depoya terfi edildiği açıklandı.

 

Açıklamada ayrıca, solar sistem sayesinde hiç elektrik sarfiyatı olmadan, güneş enerjisi ile köye su verilerek, işletme maliyetinin sıfıra indirilmiş olduğu vurgulandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir