• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Türkiye`den israil`e: Bu Provokasyonu Durdurun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , İsrail `de Beersheva Camii`nin bahçesinde düzenlenecek ‘Şarap Festivali`nin durdurulması için İsrail hükümetine uyarıda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ`dan İsrail`e `provokasyonu durdur` çağrısı...

İsrail`in Beersheva kentinden bulunan ve Osmanlı döneminden kalma Beersheva Camii`nin bahçesinde yarın Şarap Festivali düzenlenecek.

İsrail hükümetinin kararıyla müzeye dönüştürülen caminin bahçesinde festival düzenlenmesine tepkiler devam ediyor.

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İsrail`e son bir çağrıda daha bulundu. Bir caminin bahçesinde böyle bir festivalin düzenlemesinin kabul edilemeyeceğini belirten Bozdağ, “Dünyanın hiçbir dininin mabedinde bu dinin müntesiplerinin kabul etmeyeceği edemeyeceği şeyleri yapmak o dine ve o dinin müntesiplerine saygısızlıktır. Aynı zamanda bu bir saldırıdır, provokasyondur, tahriktir. Camiinin bahçesinde şarap festivali düzenleyeceksiniz ve bunu dünyanın gözü önünde yapacaksınız. Olacak şey değil. Eğer bir sinagogda Yahudilerin kabul etmeyeceği edemeyeceği bir iş yapılmak istense veya bir kilisede Hristiyanların kabul etmeyeceği, edemeyeceği ve onların lanetlediği bir iş yapılmak istense Hristiyan dostlarımız, Yahudi dostlarımız bunun karşısında tavır koymazlar mı? Elbetteki koyarlar.” diye konuştu.

"FESTİVAL GERÇEKLEŞİRSE İSRAİL HÜKÜMETİ BU SAYGISIZLIĞA ORTAK OLUR"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Her dine ve her dinin müntesibine saygının insan haklarının gereği olduğunu din ve vicdan özgülüğüne zarar verdiğinin altını açık açık çiziyorum. Camiler Müslümanların mabedidir, kutsal mekanlarıdır. Kutsal mekanlara saygı insanlar haklarının gereğidir. Mabedin bahçesinde `Şarap Festivali`nin düzenlenecek olması açık bir saygısızlıktır hem İslam`a karşı hem de Müslümanlara büyük bir saygısızlıktır, provokasyondur. İsrail hükümetine son bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bu saygısızlığın önüne geçilmesi böylesi bir saygısızlığın gerçekleştirilmesine izin vermemesi lazımdır. Umarız hükümet bu noktada saygısızlığı önleyici tedbirler alır. Eğer bu noktada İsrail hükümeti tedbir almaz, caminin bahçesinde Şarap Festivali yapılması gerçekleşirse, hükümet de bu provokasyonu bir şekilde desteklemiş olur ve o yüzden de çok kötü bir manzara çıkar. Umuyoruz ve diliyoruz ki İsrail hükümeti bu noktada bu saygısızlığın önüne geçecek bir adım atar. Eğer böyle bir adım atılmaz bu festival gerçekleşirse İsrail hükümeti de bu saygısızlığa ortak olmuş olur.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir