• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Ahmet Yesevi Medresesi Yıkılıp Yeniden Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Doğubayazıt ilçesinin Koçkıran Mahallesi Bahçelievler sokakta yıllardan beri İslam`a hizmet edip fakihler yetiştiren Ahmet Yesevi Camii ve Medresesi`nde yapılan tahliller sonucunda bina betonunun çürük çıkması sonucu yıkım kararı alındı.
 
Halk tarafından "Medresa Mela Musa" olarak bilinen Ahmet Yesevi Camii ve Medresesi`nde yıllarca İslam`ın Kuran, Tefsir, Akaid, Arapça ve daha birçok dallarında derslerin verildi. 28 Şubat mostmodern darbesinde kapatılma sürecine giren medrese, yapılan girişimler sonucu Medrese Ahmet Yesevi Camii adı altında hizmetine devam etmişti. Medresede bölgenin kanaat önderlerinde Molla Musa Celali`nin İslami eğitim hizmetleri doğrultusunda binlerce talebe yatılı olarak ikamet etmiş, yüzlercesi icazet almıştı.
 
Doğubayazıt`ta çalışmalarını yürüten Iğdır Yapı Test Laboratuarının, medrese yetkililerinin istekleri doğrultusunda yaptıkları test sonucu bina betonunun standartların altında olduğu tespit edildi. Medrese yetkililerinin de rızası alınarak medresenin yıkım kararı çıkartıldı. Günler öncesinden boşaltılan cami ve medresede yıkım çalışmaları başlatılırken, medresenin yeniden inşa edilerek hizmetine devam edeceği bildirildi. (Ramazan Zeren - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir