• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Bitlis Yeni Eğitim Sistemine Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz`dan 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına yönelik çalışmalarını İlke Haber Ajansına açıkladı.

Kesintisiz eğitimden 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte tedbir aldıklarını, derslik sıkıntılarının minimum seviyede olduğunu belirten Korkmaz: 1200 civarında olan öğretmen açıklarını ise, 840 öğretmenin atanması ve alınacak sözleşmeli öğretmenlerle kapatacaklarını söyledi.

Taşımacılık sistemiyle ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Korkmaz, \"Merkeze bağlı köy ve civarda bulunan yerleşim alanında özellikle imam hatip okuluna kayıt yapıp pansiyonda yer bulmayan öğrencilerin mağdur edilmeyecek. Bununla ilgili bir çalışma içerisindeyiz eğitim almak isteyen hiçbir öğrenci mağdur edilmeyecek.\" dedi.

İsteyen Öğrencilere Kur`an ve Siyer Dersleri Verilecek
İlköğretimde seçmeli ders olarak okutulacak Kur`an ve Siyer dersleri ile ilgili çalışmalarını da anlatan Korkmaz, şunları söyledi: \"Seçmeli ders olarak üzerinde çalıştığımız matematik, İngilizce, Kur`an, Siyer, dini temel bilgiler v.b dersleri müfredata koymayı planlıyoruz. Kur`an-ı Kerim ve Siyeri Nebi ailelerin isteğine bırakılacaktır. İsteyen aile bunu çocuğu için seçmeli ders olarak kabul eder isteyen kabul etmez. Kimseye sen Müslümansın diye Kur`an-ı Kerim`i seçmeli ders olarak alacaksın diye bir diretme yapılmayacak. Kur`an-ı Kerim`i seçmeli ders olarak alan öğrenciye ise neden bunu seçmeli ders olarak kabul ettin diye baskı uygulanmayacaktır.\"

Kur`an Derslerine Başörtülü Girilebilecek

Kuran-ı Kerim`i seçmeli ders olarak alan ilköğretim öğrencisinin başörtüsüne hiçbir şekilde müdahale edilmeyeceğini belirten Müdür Korkmaz, \"Bu dersi alan kız öğrenci isterse başını örter isterse başını açar bu onun tercihine kalmıştır. Başını açacaksın diyerek onun eğitim ve özgür irade hakkı kısıtlanamaz.\" dedi.

Bu eğitim ve öğretim yılına daha dinç bir kadroyla gireceklerini ifade eden Korkmaz, Bitlis`teki eğitim çıtasını yükseltmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir