• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`ın En Büyük Camii Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van merkezde bulunan ve bundan tam 6 yıl önce temelleri atılan ve maddi sıkıntılardan dolayı tamamlanamayan Yukarı Nurşin Camii, hayırseverlerin yardımını bekliyor.
 
Caminin Yapımına 2006 Yılında Başlandı
Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na konuşan Yukarı Nurşin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan yardımcısı Aydın Atmaca, hem yetkililerden hem de vatandaşlardan Cami inşaatının tamamlanması için yardım beklediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Camimizin yapımına 2006 yılında başlandı. İlk zamanlarda yardımlar ve bağışlar çok güzel bir şekilde geldi. Halkımızın bu yardım ve bağışlarıyla güzel bir ilerleme kaydettik. Ancak son zamanlarda özellikle yetkililerin buna kayıtsız kalması inşaatı durma noktasına getirdi. Allah razı olsun cemaatimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla işler yavaş da olsa yürüyor. Bizler özellikle yetkili mercilerin buna bir el atmasını ve bir an önce bu büyük camimizi hizmete açmamız için bizlere yardımda bulunmalarını istiyoruz." dedi.
 
Cami İnşaatı Durma Noktasına Geldi
Camilerinin tamamlanması halinde kentin en büyük camisi olacağı anlatan Atmaca, "Camimiz külliyeli bir cami olup altında kız ve erkek yatılı kurslarımız var bunun yanı sıra özürlüler mescidi, bayan mescidi vs birçok bölümü barındırmaktadır. Fakat bu güzel camimizin bitirilmesi ibadete açılması için gerek vatandaşlarımızdan ve gerekse yetkililerden yardım bekliyoruz. Şu ana kadar vakıflar müdürlüğünün verdiği yüz 70 bin liralık yardım ve halkımızın hayırsever vatandaşlarımızın bize verdiği yardımlarla camimizi bu aşamaya getirdik. Ancak İşlerin ilerlemesi için elimizden hiçbir maddi güç kalmamıştır. Cami inşaatımız sizlerin de gördüğü gibi durma noktasına gelmiştir." şeklinde konuşarak hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulundu.
 
Öte yandan caminin zor olan yanının bittiğini ifade eden Aydın Atmaca, "Camimizin zor olan kısmı yani kabasını büyük ölçüde bitirdik. Sadece ince işleri kalmış. Dediğimiz gibi camilerin büyük bir hayırsever halkımızın bağışlarıyla yapılmaktadır. İnşaata başladığımız 2006 yılından bu yana bu kadar sıkıntıya düşmemiştik. Bunun en büyük sebebi de ilimizde yaşanan depremlerdir. Önceki yıllarda camimiz için yurt genelinde ya da bölge genelinde yardımlar toplanıyordu. Onlar da tamamıyla durdu yani şuan en sıkıntılı zamanımızı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Çağrımıza Duyarsız Kalmayın"
Yetkililere ve hayırsever vatandaşlara seslenen Atmaca, "Bizim vatandaşlarımızdan ricamız bize yardımda bulunmaları ve hep birlikte bu camimizi ibadete açmamızdır. Yetkililerden ricamız ise bu noktada çağrımıza duyarsız kalmamalarıdır ve camimize yardımda bulunmalarıdır." diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir